fredag 2 februari 2018

Hoppas dom åker ut

» Dagens kortslutning

Fast frågan är om det egentligen handlar om kortslutning utan om det snarare handlar om konstant fundamentalt felkopplade kablar. Faktum är att jag ofta blir glad när personer jag tycker illa om gör bort sig. Antagligen ett mänskligt beteende. Debatten om flygets miljöproblem och dagens stora skattesubventioner av flyget fick hur som helst kristdemokraten Sara Skyttedal (som är kommunalråd i som hon uttrycker det "Sveriges Flyghuvudstad" Linköping) att kläcka ur sig ett mycket "intelligent" Twitter:

Vrid Kristdemokraterna åt höger
- "Jag tänker så här - flyg mer! Det finns så många dumpuckon som bojkottar flyget att förutsättningarna för bolagen att investera i ny grön teknik försämras. Jag flyger därför några extra gånger. Det är min klimatkompensation."

Visst är det ett intelligent yttrande? Jag utgår ifrån att Sara även tänker propagera för ökad användning av annat skadligt och miljöförstörande. Köp fler engångspåsar så blir det mycket bättre på sikt. Köp en riktigt dieselslukande bil utan avgasrening så blir det bättre. Sluta åk kollektivt, så blir det bra på sikt. Det där med sopsortering är bara ett dumt påfund. Släng allt i naturen så blir det mycket bättre. Det där med att panta flaskor och burkar är ju ganska dumt. Det är ju egentligen bättre för företagen om vi inte "hämtar ut" panten utan låter de stanna kvar i verksamheten. Om man tänker efter så är ju kristdemokraten Sara Skyttedal ett geni. Om vi satsar alla våra resurser på att förstöra vår värld, så kanske vi får en helt ny så småningom. Sara Skyttedal tillhör Kristdemokraternas högerfalang. - "KD måste komma ut som äkta höger" konstaterade Sara Skyttedal för mindre än två år sedan i en intervju med Dagens Nyheter. Så egentligen är det inget som förvånar.

Du är min idol Sara! Bara förpesta vår jord, vi får säkert en ny av vår Herre en dag. Uppriktigt sagt så undrar jag om hon vet vad hon sysslar med. Troligtvis tillhör hon bara dom här som twittrar vad som helst bara för att få publicitet. För tänka efter före, det verkar hon inte kunna. Fast jag är ju bara en helt vanlig "Dumpucko"!

Det ska påpekas att Saras "lösning", alltså biogas och batteridrift enligt en ganska enig forskarkår inte är någon hållbar lösning. Biogasen kommer dels inte att räcka till för allt och dessutom blir det inte "rent" bara för att man använder biogas på dom här höga höjderna. Det gör nästan lika stor skada som dagens flygbränsle. De kraftiga batterier som skulle kunna behövas är INTE en miljövänlig lösning. Tvärtom! Du får tillbaka det där "dumpuckot" Sara!

Upp till kamp. Kristdemokraterna ut ur riksdagen!

Inga kommentarer: