tisdag 13 februari 2018

Fettisdagen

» Tramp i klaveren

Några politiska partier vill göra "Trygghet" till den stora valfrågan. Brottsligheten har ju ökat katastrofalt på bara några år. I dag är det säkrare att gå i Chicagos slumkvarter än att vistas på valfri plats i Sverige. Människor skjuts ihjäl på löpande band. Våldtäkter som förr i tiden aldrig skedde har blivit vardag. Ungdomar som tidigare aldrig gjorde några hyss är nu ute hela nätterna och kastar sten på polisbilar, eldar upp hela parkeringsplatser fulla med bilar medan dom trakasserar åldringar som går förbi. Bilbränder där helt oskyldiga människors bilar eldas upp på ren jäkelskap har blivit ett typiskt svenskt fenomen.

Moderaterna vilse
Alltså måste vi ha fler poliser. Många fler poliser. Det vore inte heller så fel att sätta in militären vid veckans kravaller i förorterna. I varje fall är det så här det framställs i media och i den politiska propagandan.

Uppriktigt så vore det inte så dumt om media granskade kriminalstatistiken lite. Vissa brott går upp lite, andra går ner. Alla siffror går upp och ner. Räknar man med antalet anmälda brott per 100.000 innevånare så är det faktiskt inga stora förändringar. En del går upp, andra går ner. Men, vi bor INTE i Chicago!

Ett parti som satsat stort på "Trygghet" är Moderaterna. Att öka antalet poliser har ju blivit akut på senare år. Det pågår nästan en tävling om vilket parti som kan bjuda högst. Under de tidigare 8 åren när Moderaterna styrde och ställde fanns däremot inga sådana bekymmer. Hur som helst har det nu visat sig att när Moderaterna i Göteborg i höstas gjorde en reklamfilm och berättade om all kriminalitet så illustrerade man detta bland annat med film på brinnande bilar. - "Se så hemskt det är i Sverige!" Nu har det visat sig att man från Moderaterna inte kunde hitta några lämpliga brinnande bilar i Sverige så man fick importera en film som visade bilbränder i Canada 2011. Jag som trodde att det var ett svenskt fenomen från förorterna med bilbränder.

Gamla vanliga blåmubbar

Inga kommentarer: