fredag 22 september 2017

Internationella bilfria dagen

» Ulf Kristersson

Dagens citat måste vara det jag har hittar i en intervju med blivande moderatledaren Ulf Kristersson i Svenska Dagbladet:

- "Det är för mycket gnällighet, taktik och spel."

Ulf Kristersson drömmer
Alltså sagt av den blivande moderatledaren om den svenska politiken. Medge att det är komiskt! Visst har han rätt i att man gnäller för mycket, det är mer taktik än realpolitik och allt är ett spel inför väljarna. Men ska verkligen den person som gör anspråk på att vara oppositionsledaren klaga på det här. Hur är det med den egna reaktionen på regeringens nya budget? Handlade den inte mer om gnällighet är praktiskt politik? Hur var det med förtroendeomröstningen gällande Peter Hultqvist. De flesta oberoende experter som yttrat sig medgav att det egentligen inte fanns något sakskäl till misstroende utan att det mest var ett spel för att visa att man var en stark opposition. Och hur är det med arbetet inom det som kallas Högeralliansen och anknytningen till Sverigedumokraterna? Är det inte mest ett spel för gallerierna. Jag tycker faktiskt inte Ulf Kristersson ska säga ett ljud om "gnällighet, taktik och spel"! Eller är det kanske så att han ska prata om det? Han vet ju precis hur det är och har kanske dåligt samvete? Själv tycker jag det ska bli spännande att om några år få läsa sanningen om hur det gick till när Anna Kinberg Batra fick sparken. Hur aktiv var Ulf Kristersson själv i det arbetet för att sedan själv ta makten?

För övrigt så tycker ovan nämnda Ulf Kristersson att budgeten innebär att regeringen "missbrukar skattebetalarnas pengar". Att äntligen höja barnbidragen, att sänka skatten för pensionärer och satsa på vården är att "missbruka skattebetalarnas pengar". Det största missbruket är höjda anslag till generalerna och knugahuset. Eller det kanske är att betala av på statsskulden som nu är mycket lägre än den var när Högeralliansen under ledning av Fredrik Reinfeldt kom till makten och började sänka skatter för lånade pengar så att statsskulden sköt i höjden? Jag såg någon politisk kommentator som faktiskt hade hittat ett par grupper som förlorade på budgeten. Det var dels de som hade sparat 1 miljon i det skattemässigt ytterst förmånliga ISK-sparandet där regeringen vill höja skatten marginellt. Dels var det den som med flyg veckopendlar till franska rivieran.

För övrigt kommer vi väl alla främst ihåg Ulf Kristersson för hans jakt på sjuka och handikappade under sin tid som Socialförsäkringsminister.

Annars har Annie Lööf lagt fram sitt svar på avskaffandet av "straffbeskattningen av pensionärer". Hon vill återinföra den! Hon kräver nu ett ytterligare Jobbskatteavdrag. Vilket ju i praktiken är ett sätt att straffbeskatta den som blivit sjuk eller handikappad, den som blivit gammal, den som fött barn eller den som blivit av med sitt jobb.

» Vi fortsätter säga farväl till Nordea

Ett antal fackliga organisationer och LO centralt har nu beslutat att inleda arbetet med att lämna Nordea. Omkring en miljon av Nordeas svenska kunder överväger att lämna banken. Svenska Dagbladet har låtit Inizio fråga Nordeakunder i Sverige om deras syn på saken. 63% av de tillfrågade kunderna tycker att Nordeas beslut att flytta är ett dåligt beslut. Av dessa funderar 39% på att flytta från banken. Med de 4,2 miljoner kunder som Nordea hävdar att dom har så innebär det att kanske en miljon kunder kan komma att lämna banken. Frågan är hur väl Björn Wahlroos och han styrelse har utrett konsekvenserna av en flytt. Många frågor om vilka konsekvenser en flytt får har Nordea inget svar på. Det står allt mer klart att man inte har utrett frågan innan man fattade beslut i styrelsen. Man lyder helt enkelt skattesmitaren Björn Wahlroos utan att ytterligare fundera över konsekvenser. Kundernas förtroende eller syn på saken kan man strunta i. Dom är ju ändå bara kompletta idioter enligt Björn Wahlroos.

Farväl Nordea
- "Nu kommer jag nog att stöta mig med vissa men omkring 80 procent av människorna är idioter, åtminstone när det handlar om pengar. Finanssektorn handlar om att flytta pengar från de 80 procenten som saknar idéer till de 20 procent som har det."

Själv har jag alltså inlett processen för att lämna Nordea. I veckan var jag på mitt närmaste Nordeakontor för att få en handling som jag behövde till min nya bank. Jag kunde höra "bankkassörskan" (kan man kalla det för det när man numera vägrar befatta sig med pengar?) besvara en fråga från kunden före mig med att hon ännu inte haft någon kund som övervägde att flytta. Efter mitt besök kunde hon inte längre säga så, vilket jag också påpekade för henne.

Om du är Nordea-kund så byt bank. Det är lättare än du tror. Välj ut vilken bank du vill flytta till och ta kontakt med dom så hjälper dom till med allt som behöver göras för att t.ex. flytta sparande, lån och betalningar. Jag fick i dag i Posten mitt nya bankkort. Det står INTE Nordea på det!

Säg farväl till Nordea

Inga kommentarer: