måndag 4 maj 2015

Stackars Jan Björklund

Kärnkraften är slut
» Synd om Jan Björklund: Jag känner mig lite som en som mobbar Jan Björklund. Det känns nästan lite orättvist. Man ska ju inte sparka på en som redan ligger. Sparka uppåt borde vara ledstjärnan, inte att sparka nedåt. Jag lovar därför att jag efter dagens tankar inte ska nämna Jan Björklund på hela resterande del av veckan. Jag lovar! Hur som helst har ju Jan Björklund inte haft någon bra vecka under förra veckan. Vattenfall meddelade ju för några dagar sedan att man skulle stänga två av reaktorerna i Ringhals i förtid. Inte för att politikerna bestämt något sådant utan därför att dom är så gamla och uttjänta att dom inte lönar sig längre. Ett sådan besked var ju inte direkt vad en kärnkraftskramare som Jan Björklund eftersträvade. Enligt honom berodde naturligtvis beslutet på att den Rödgröna regeringen gjort det omöjligt att driva kärnkraften pga ofantliga skattehöjningar på kärnkraften. Hela händelseutvecklingen hotar överenskommelsen med regeringen. Enligt Jan Björklund var beslutet "ett mycket olyckligt beslut för Sverige" och innebar en förtida avveckling av kärnkraften. Det kan därför inte ha varit kul för Jan Björklund att läsa att Vattenfall några dagar senare lämnade beskedet att beslutet om stängning av de två reaktorerna i Ringhals inte hade ett dugg med förändringar i skatterna att göra. Reaktorerna är helt enkelt uttjänta och olönsamma och hade fått stängas oberoende av vad den Rödgröna regeringen hittade på. Jag tror att Jan Björklund satt på sin kammare och grät några tårar för sig själv. Och inte kan det ha blivit bättre när SOM-Institutets undersökning av vår syn på kärnkraften visade att motståndet är fortsatt stort. Det blev nog ytterligare några Björkkludd-tårar när han läste den undersökningen. Men, som sagt, nu lovar jag att inte mobba Jan Björklund mer - den här veckan. Stäng ner kärnkraften, den är både farlig och dyr - för dyr!

Vänsterpartiet
» Det går upp och det går ner: Hittar man inget annat att skriva om så finns det alltid någon ny väljarundersökning att roa sig med. Och i dessa finns det alltid något trevligt att hitta om man bara letar. Det är fascinerande att man kan hålla sysselsättningen uppe inom branschen på ett så säkert sätt. Det måste vara en av våra mest säkra anställningar man kan ha att jobba med väljarundersökningar? Senast ut är Sveriges Radio som ju inte gör en egen undersökning utan istället låter Novus göra en sammanvägning av ett antal av alla de andra undersökningarna och kallar detta Svensk väljaropinion. Den stora förloraren i aprilundersökningen är Socialdemokraterna som tappat 2,4 procentenheter till 27,5%. I stort sett alla de andra partierna har marginella ökningar. Undantaget är Kristdemokraterna som är fast under 4%-spärren, nu med 3,8%. Övriga partier har mer eller mindre stora ökningar. Moderaterna får 25,1%, Sverigedemokraterna 14,7%, Miljöpartiet 7,4%, Vänsterpartiet 6,7%, Centerpartiet 6,0% och Folkpartiet 5,5%. Det vill säga, det händer inte så mycket. Det Rödgröna blocket är fortfarande större än Högeralliansen. Och Feministiskt Initiativ ligger tryggt förankrade bara halvvägs upp till 4%-spärren på 2,2%. Men, en dag händer nog något. Den som kan förutsäga vad är duktig!

» Bedragare del 158: Usch så hemskt, det har gjorts upprepade försök att logga in med felaktiga lösenord från ett antal olika datorer på mitt webbmejl konto. Något sådant kan man naturligtvis inte tillåta fortsätta ske. Så det är ju bäst att skicka ett svarsmejl till "webmaster" och berätta om mitt namn, mitt användarnamn och mitt lösenord!

Windows Administrator webmaster@chalapathiengg.ac.in
må 2015-05-04 00:57

Dear Web User,
We have recently determined that different computers have logged into your account and multiple password failures were present before the login.
As a result of this, your account has been limited. We value the safety of our web-mail user and for these reasons your account has been selected carefully from a huge list as a subject of review.
To start using your web-mail account again, you are being required to re-confirm your personal login details by clicking REPLY to this notice and provide the below information's to show that you are the rightful owner of this web-mail account.

*Username:
*Login Pass-word:
*Confirm Login Pass-word:
*E-mail Owner Name:

Once done, your account access will be fully restored.
Warning!!! Account owner that refuses to re-confirm his/her account after 48 hours of receiving this notice will lose his/her account permanently.
(c) 2014 Web-mail, Powered by IMAP Service Server.
Administrator.

Eller kanske inte? Det där kontot i Indien är inget jag kommer ihåg att jag har. Så egentligen är detta ett ganska komiskt försök att få tag på webbmejl adresser och lösenord till dessa så att man kan logga in på kontona för att ta över dom och använda dom till mindre kul saker. Släng skiten!

Inga kommentarer: