onsdag 6 maj 2015

Låt hela Sverige leva

Slopa ROT och RUT bidragen
» Katastrofen med det sänkta RUT-bidraget: Regeringen har ju i sin nya budget utlovat en sänkning av maxtaket i RUT-bidragen från 50.000 till 25.000 kronor om året. Och bland Bidragssamhällets stormtrupper inom HA (Högeralliansen) har detta ju utpekats som en dödsstöt för bidraget och en katastrof för sysselsättningen i vårt land. Nu visar en utvärdering som TT låtit Skatteverket göra att det är totalt ca 11.000 svenskar som förra året köpte RUT-tjänster för mer än 25.000. Detta är cirka 2% av alla de som under förra året utnyttjade bidraget. Tidigare utvärderingar har visat att ju högre inkomst, desto mer RUT-bidrag. Och det har också visat sig att det är i de rika moderatghettona runt storstäderna som RUT-bidragen är störst. En sänkning av maxtaket drabbar alltså ingen fattig. Det drabbar människor med redan för mycket pengar men som blivit bidragsberoende! Och situationen för ROT-bidraget är det samma. I vår lokala gratistidning Söderåsen ser jag en liten sammanställning av ROT-pengar i kommunerna häromkring. I Båstad var det 2.642 personer som fick mer än 40 miljoner i bidrag. I Bjuv var det 1.305 personer som fick mindre än 15 miljoner och i mitt eget Åstorp var det 1.293 personer som fick drygt 16 miljoner i bidrag. Och då ska vi alltså komma ihåg att kommunerna är ungefär lika stora men Åstorp är störst och Båstad är minst. Moderatghettot Båstad får alltså ensamma långt mer än bjuvsingar och åstorpare får sammanlagt - trots att det bor färre människor där. Åstorparna och Bjuvsingarna får i snitt en tusenlapp vardera medan båstadborna i snitt får 2.800 kronor. Men det hela betalas av hyresgästerna i Bjuv och Åstorp... Begränsa Bidragssamhället, slopa ROT och RUT helt!

Hela Sverige ska leva
» Hurra för Centerpartiet: Hur f-n tänker han nu är kanske den första spontana tanken? Har Sven Tycker blivit hackad är kanske den andra tanken några får? Men det är faktiskt jag som skriver detta utan att ha utsatts för några former av hot eller liknande. Av helt fri vilja! Det är Centerpartiets Eskil Erlandsson som upptäckt att det just nu pågår en omfattande centralisering av den svenska offentliga administrationen. Försäkringskassan, Skatteverket, Arbetsförmedlingen och så vidare har redan, eller kommer att lämna landsbygden. Det som händer är helt enkelt att statliga jobb flyttar till städerna. Som Eskil Erlandsson påpekar så ökar hyreskostnaderna pga detta. Möjligheterna för de som bor ute i landet och som vill jobba inom offentlig verksamhet att få jobb minskar, samtidigt som man får svårt att rekrytera personal i storstäderna. Bostadsbristen i storstäderna ökar, bokostnaderna ökar samtidigt som människor på mindre orter ute i landet inte kan få jobb. Och det här är en utveckling som pågått länge, oberoende av färg på regeringen. Låt hela landet leva och stoppa uppbyggnaden av Stockholmsbubblan!

Dagens komik
» Dagens komik: I dag lade Anna Kinberg Batra och Moderaterna fram sitt förslag till vårbudget. De 15 förslagen kostar cirka 3 miljarder och är "fullt finansierade" hävdar man. Och det är här den stora komiken kommer. De mesta pengarna kommer nämligen från "underskattade" skatteintäkter. Man kan se framför sig en trollkarl som viftar med en pinne och så ger energiskatten en halv miljard mer än tidigare beräknad, och så ger inkomstskatten en miljard mer än tidigare beräknat och så ger... En annan komisk del är att det moderata förslaget innebär ökade anslag till järnvägsunderhåll. En av de saker som skiljde mellan Högeralliansens höstbudget (som ju vann med hjälp av Sverigedemokraterna) och den Rödgröna höstbudgeten var att Högeralliansen ville anslå MINDRE pengar till järnvägsunderhåll. Komik? Hur som helst är ju ingen sämre än att man kan ändra sig.

Göran Hägglund undrar vad som hände
» Den nya högerfaran: Ebba Busch Thors rejäla högergir börjar nu ge tydliga effekter. I dag berättar advokaten Peter Althin i en debattartikel i Svenska Dagbladet att: - "KD är inte längre mitt parti". Peter Althin har varit medlem i Kristdemokraterna i 20 år, och under hälften av den tiden suttit i partistyrelsen och även suttit i Riksdagen. Men nu har partiets högervridning blivit för långt gången. Peter Althin är en av de som lämnar Ebba Busch Thors högergir åt sitt öde. Ett exempel på denna högergir är förslaget om fördubblat jobbskatteavdrag till vissa. Tanken och filosofin bakom är nämligen den att den som är långtidsarbetslös egentligen bara är lat. Om hen lockas med att få slippa betala en del av inkomstskatten så kommer hen att ta sig i kragen och skaffa ett jobb. Arbetslösa är bara lata, sjuka är bara lata. Med hjälp av piska och morot så kan man få dom att ta sig i kragen och börja jobba igen. En äkta högerpolitik alltså! Göran Hägglund undrar nog vad som hände?

Inga kommentarer: