onsdag 27 maj 2015

Från Skåne till Norrland via Stockholm

Skåne
» Ännu en avgång: I går kunde jag berätta att Region Skånes regiondirektör Jonas Rastad känt sig tvingad att avgå. Han rekryterades en gång av Högerstyret för att omorganisera sjukvården i Skåne. Och det gjorde han... Jag är tveksam till om det är någon som begriper tanken bakom den omorganisationen. Och DEN avgången kom nog inte helt plötsligt. Det tog nämligen bara någon dag så var en ny regiondirektör rekryterad. Den nya heter Alf Jönsson, och det kan inte bli annat än bättre. Men det var inte den avgången jag tänkte tänka till om. Det står nu nämligen klart att den stölddömde VD:n för Stockholms Lokaltrafik Anders Lindström slutligen känt sig tvingad att avgå. Sex månaders uppsägningslön får han, och sedan är Stockholmarna av med honom. Det ligger nog lite i det som Fredrik Virtanen skriver i Aftonbladet. Han skulle sparkats redan innan för läget inom Stockholms Lokaltrafik. På dom här höga posterna är lönerna höga, och då borde kompetensen också vara hög. Men uppenbarligen är den inte alltid det. Det är tur att jag själv håller mig på golvet.

Nej till EU
» En eloge till EU-kommissionen: Jo, det kändes avigt att skriva så. Som medlem av Folkrörelsen Nej till EU är det kanske inte riktigt vad som förväntas av mig. Jag sitter och bläddrar i magasinet Privata Affärer (det trodde ni inte HELLER om mig?) och läser en liten notis som gör att EU-Kommissionen steg tre snäpp i mitt anseende. Så här skriver Privata Affärer: - "EU-kommissionen uppmanar åter Sverige att gradvis begränsa ränteavdragen för bolån eller höja återkommande fastighetsskatter. Kommissionen uppmanar också Sverige att sätta in åtgärder som ökar takten på amorteringar av bolån." Tänk att jag och EU-kommissionen tycker samma? Det är en sensation och värd att uppmärksammas. Tyvärr är ju våra svenska styrande politiker för fega och det enda man vågar är det sista, öka amorteringarna av bolånen.

» Bedragare del 173: Så är då "Registry of Distinguished Professionals" ute efter mig igen. 15 april fick jag förra gången meddelande om att jag valts ut (se bluff 147). Nu har man skickat ett annat mejl till mig. Jag vet dock inte om det beror på att dom aldrig fick in några uppgifter från mig så att dom försöker igen? Eller också kanske det var så lönande med bluffen att man kör en ny omgång?

Dear Executive / Professional,

We are pleased to inform you that you have been selected to apply and represent professionals from the industry in this year's edition of the registry . Congratulations! Our Research Committee nominates a handful of potential candidates based on many different criteria including their current standing, recent accomplishments, as well as information present on professional registries, directories, associations, and authoritative social networks. Given your background, we believe that you would make a fitting addition to our exclusive network. There is no fee to apply or for inclusion.

As we compile our data from a variety of secondary sources, you must verify your biographical information for candidacy by

complete the application here

If approved, you will be listed alongside thousands of accomplished members in the prestigious Registry of Distinguished Professionals. This year's registration deadline is 6-15-2015, so it's imperative you finalize your application before this date.
Our members experience a wealth of benefits. You will have access to network with an elite group of professionals from nearly every imaginable industry in over 170 countries. This will open up countless opportunities for you, and provide the recognition and exposure you deserve!
We commend you on your achievements thus far, and we look forward to welcoming you to our organization.
Sincerely,
The Membership Division 2015

If you don't want to receive emails any more, please Unsubscribe

Hur som helst har jag sista dygnet fått det här mejlet från i varje fall Phyllis Martin, Clay Phillips och Will Cornelius. Alla helt likalydande men med helt olika e-postadresser. Vi slänger det som vanligt i papperskorgen och svär lite över allt jobb.

» Det var en gång i tiden: En gång i tiden var Sverige en neutral och alliansfri stat. Tanken bakom detta var att Sverige i fredstid inte skulle binda upp sig för någon part, vilket skulle innebära att vid en konflikt skulle Sverige inte automatiskt av andra parter behandlas som en fiende. En effekt av detta är att Sverige satt världsrekord i att hålla oss utanför krig - 200 år. Firandet av detta helt nyligen hölls nästan hemligt, med risk för att svenska folket kanske skulle inse att neutraliteten är en god idé. Sverige tvingades under 2:a Världskriget flera gånger till beslut som moraliskt var tveksamma. Men, genom att hålla oss utanför kriget kunde Sverige också bli en säker tillflyktsort för många flyktingar. Som annars kanske inte haft någonstans att ta vägen. Men, den neutraliteten är snart helt utsuddad. Just nu pågår vad som främst får kallas en enorm NATO-övning i större delen av Norrland. Den enorma ytan och den stora mängden flygplan gör övningen till en av de största militärövningarna i världen på länge. Och syftet är naturligtvis att "provocera" Ryssland och visa att vi är alla redo. Ryssland är ingen demokrati, Ryssland under Putin handlar många gånger på ett direkt föraktfullt sätt. Men att provocera och markera militärt hjälper inte till att lugna ner. Det provocerar fram nya provokationer. Eller som den här tecknaren något ensidigt pekar på. Ryssarna är varit fruktansvärt otaktiska som placerat sitt land mitt bland alla NATO-baser. Är det någon som tror att det lugnar ner situationen? Istället borde man ju göra Putin och ryssarna beroende av oss, få dom att inse att samarbete och integration lönar sig i längden.

Det omringade Ryssland

Inga kommentarer: