fredag 30 januari 2015

Vart går KD

Tack Göran Hägglund
» Vem ska ta över: Eftersom min politiska analysförmåga inte var så framstående som jag trodde så ska jag inte spekulera i vem som ska ta över Göran Hägglunds mantel. Jag lyckades ju inte förutse hans avgång så jag lyckas väl inte bättre här. Men jag tänker i varje fall fundera lite på ämnet. När jag nu läser om vad Göran Hägglund egentligen lyckades genomföra så ska vi kanske trots allt inte vara allt för imponerade. Han var den sista kvarvarande som var med om att skapa Högeralliansen, dvs gav Moderaterna makt i Sverige med 3 stödröstande röstboskap. Han har lyckats sänkta Kristdemokraternas stöd i väljaropinionen till mindre än hälften av vad det var när han tog över efter Alf Svensson. Fast om jag ska vara uppriktig så tror jag inte att vi ska lägga skulden på Göran Hägglund för dessa båda saker. Det hela skedde nog trots honom och inte tack vare honom. När det gäller politiska beslut som man uppenbarligen är mest stolta över så handlar det om avskaffandet av Fastighetsskatten och genomförandet av Vårdnadsbidraget. Nu ska vi göra klart att Fastighetsskatten har egentligen inte avskaffats. Den har döpts om till Kommunal Fastighetsavgift samtidigt som den sänkts kraftigt för de som bor i stora och dyra villor i städerna. Medan däremot de som bor i billiga villor på landsbygden i princip inte har fått någon förändring alls. Samtidigt anser ekonomer nästan utan undantag att Fastighetsskatt faktiskt är en av de bästa skatterna som finns. Den är nämligen mycket svår att fiffla med, att smita från osv. Istället ger den en fast och säker inkomst till samhället, en inkomst som man slipper ta ut i andra former av skatter och avgifter som kanske slår mycket mer orättvist. Fastighetsskatt finns därför i de flesta välfärdssamhällen. Men KD gläds åt att man "avskaffat" den, och det gör man tillsammans med villaägare i Danderyd, Vellinge och andra moderatghetton som är vinnarna. Vårdnadsbidraget som man lyckats införa är alltså ett bidrag som betalas ut till mammor för att dom inte ska jobba utan istället vara hemma och passa upp maken och barnen. Nä, Göran Hägglund. Din politiska gärning har inte varit någon succé. Men du är ju en trevlig prick i varje fall.

Göran Hägglund
Vem ska ta över? En av de som nämns är det förra nyhetsankaret i SVT:s Aktuellt och inrikespolitiska reportern Lars Adaktusson. Och hans snabba övergång från att kommentera det politiska livet i Sverige till att själv vara en viktig del av samma politiska liv förklarar ju en hel del. Han sitter ju i dag i Europaparlamentet för Kristdemokraterna. Och hans kristdemokratiska böjelser förklarar ju en hel del varför man ju inte direkt uppfattade hans politiska kommentarer som vänsterpropaganda. Han gjorde kanske ännu bättre nytta för Högeralliansframgångarna som TV-reporter än som politiker? Nä, jag sticker ut hakan igen och tror att Kristdemokraterna har gjort sitt i den svenska partipolitiken. Jag tycker inte att man ska blanda ihop religion och politik, och plockar man bort det Kristna budskapet vet jag inte vad KD egentligen fyller för funktion. För övrigt tycker jag fortfarande att det är dags för Jan Björklund att inse att hans politiska gärning borde avslutats för länge sedan! Men det är en fråga för Folkpartiet och Jan Björklund. Egentligen ska jag ju vara glad så länge han sitter kvar eftersom det krymper Folkpartiet ännu mer.

» Bedragare del 98: Så är dom då igång igen med nya försök att lura lilla mig. Nu är det Ester Williams (var det inte en amerikansk tävlingssimmerska under "antiken") som inte vill att alla hennes intjänade pengar ska slösas bort av arvingarna utan istället vill hon, med min hjälp, skänka pengarna till välgörenhet.

Greetings,

May the good God bless you and you family as you read this note and respond.

I have been touched to donate from what I have made from this World to charity through you for the good work of humanity, rather than allow my relatives to use my hard earned funds inappropriately after my death. Please email me, so I can tell you what you need to do and also give you more details about myself and what I intend to accomplish.

regards,

Ester Williams

Tyvärr framgår det ingenting om hur mycket pengar det handlar om? Och det framgår inte heller varför hon måste söka upp en total främling på Internet för att få hjälp med att sprida ut pengarna? Det är väl bara att skänka dom till någon välgörenhetsinrättning? Och vad är det för mig i erbjudandet? Vad ska jag tjäna på det? För det är väl inte tänkt att jag ska lockas av att lura både Ester och välgörenheten? Släng skiten!

Inga kommentarer: