måndag 19 januari 2015

Vad ska man tro

» Snart tar vi farväl av skoltalibanen: Den nya väljarundersökningen från Aftonbladet måste vara en direkt kalldusch för Jan Björklund och Folkpartiet. Det pekar helt enkelt rakt ner i dyngträsket för Folkpartiet. Enligt denna undersökning är Folkpartiet överlägset minst av alla riksdagspartierna och skulle åkt ur Riksdagen vid ett val med dessa siffror. Vinnarna i den här undersökningen är Socialdemokraterna som får 33,0% (+2,5), Vänsterpartiet som får 5,4% (+1,3), Kristdemokraterna som får 4,9% (+0,7) och Sverigedumokraterna som får 13,6% (+0,4). Förlorarna är Moderaterna som får 24,8% (-3,1), Folkpartiet på 3,5% (-0,7), Miljöpartiet 5,5% (-0,6) och Centern med 6,1% (-0,5). Sammanlagt innebär detta att det Rödgröna blocket får 43,9% (+3,2) och Högeralliansen får 39,3% (-3,6). Man kan inte annat än sitta och mysa. Visserligen hävdar jag alltid att väljarundersökningar ska ta med både en och två nypor salt - men man har ju alltid rätt att njuta när det ser bra ut. En spännande fråga är vad som förklarar Folkpartiets ras? Kan det vara så att det traditionella "lärarpartiet" helt håller på att tappa lärarnas förtroende? Jan Björklund har ju blivit största förespråkaren för betygshetsen i skolan. Nu senast visat i det krav på att betyg skall införas från årskurs 4 som just nu drivs, innan man ens hunnit utvärdera införandet av betyg från åk 6. Ett krav på ökad betygshets som i stort sett alla remissinstanser sagt Nej till. Inklusive båda lärarfacken, elevorganisationer, Skolverket, Skolöverstyrelsen och experter. Men Jan Björklund ger sig inte, för honom gäller Betyg och Betyg. Vi kanske ska börja sätta betyg på politikerna? Hur som helst så ett av de bästa argumenten än så länge för mer betyg är det som Anna Kinberg Batra kom med i en intervju i Svenska Dagbladet för någon dag sedan. Hon hävdade att eftersom de flesta länder som har bättre PISA-resultat i skolan har betyg tidigare i åldern än Sverige så visar detta att mer betyg ger bättre skolresultat. Vad hon höll tyst om var att även de flesta länder med sämre resultat har tidigare betyg. Är det inte dags att erkänna att din insats för den svenska skolan har blivit ett enda stort fiasko Jan Björklund? Gör något annat resten av ditt liv - lämna politiken!
Förstöra skolan med Folkpartiet

» Bedragare del 89: Jag har fått mejl från en Meredith som har kommit underfund med att hon gillar mig och tycker att vi kan byta foto och hålla lite chat-kontakt.

Sven Ohlsson

How do you do!

Is this possible to talk to you?
I am looking for new friends abroad, and I like you.

We can chat and share photos.
See my photo and short info there.

Fast jag tror att jag tvivlar. Jag undrar hur den goda Meredith kommit underfund med att hon gillar mig? Har hon läst min blogg och gillar vad hon läser? Hade hon kunnat svenska hade hon ju skrivit på svenska, men hon har kanske låtit översätta Sven Tycker till engelska med hjälp av Google-translate. Har hon gjort detta så kan jag ju förstå om hon i varje fall uppskattar min humor! Eller också är det min skäggiga nuna hon blivit förälskad i? Fast jag ska erkänna, att har hon dylika böjelser så är hon inget för mig. Jag tror jag sruntar i att klicka på någon länk och kanske få se någon bild.

Inga kommentarer: