söndag 11 januari 2015

Så här efter stormen

Solen går upp över kyrkan
» En komplimang till kommunismen: Jag läser att Påven Fransiskus bestämt förnekat att han är kommunist. Och det ska nog tolkas som en komplimang till kommunismen. Det är tydligen så att Påvens ihärdiga kritik av ett samhällssystem som tillåter att människor lever i olidlig fattigdom gjort att han av konservativa krafter i USA beskyllts för att vara "Marxist". Och det är ju onekligen ett stort beröm till marxismen om man är marxist om man värnar om de fattiga. Nu hävdar dock Fransiskus att hans "upprepade kritik mot det globala ekonomiska system som utger vårt konsumtionssamhälle" inte baseras på att han är kommunist utan är "istället rotad i evangeliet och upprepats av kyrkan sedan kristendomens första århundraden". Men, som sagt, det är ju en stort beröm för marxismen och kommunismen om dessa konservativa amerikaner och dessutom Påven menar att värna om fattiga är förknippat med just marxism och kommunism. Dessutom tror jag det säger en hel del av hur mycket med kyrkans budskap som egentligen den amerikanska konservativa högerns budskap har. Dom har nog glömt att läsa bibeln!

» Humorn vinner alltid: Bästa sättet att bekämpa det onda är att göra sig lustig över det. Alltså kan kanske ett terroristskämt passa:

- Det är inte klokt vad IS är hetlevrade.

- Ja, med det namnet kunde man ju tro att de skulle hålla sig ganska coola.

De rödgröna
» Mer väljarundersökningar: Som sagt redan i går, nu är väljarundersökningarna igång ordentligt igen. Varje dagstidning med självaktning har något opinionsinstitut som gör en månatlig väljarundersökning till dom. Tyvärr oftast med ganska få tillfrågade svenskar (det blir för dyrt annars), vilket gör att man ska ta decimalerna med både en och två nypor salt. Men en liten fingervisning ger dom i varje fall. Och om man läser flera så kan man alltid hitta något att glädjas åt. I dag kan vi läsa Sifos undersökning som publiceras av Svenska Dagbladet. Denna visar ungefär samma trend som gårdagens Demoskop från Expressen. Nyvalda Anna Kinberg Batra har uppförsbacke! Den stora vinnaren är Socialdemokraterna som sedan förra månaden gått upp 2,3 procentenheter till 33,3%. Övriga vinnare är Centerpartiet på 6,7% (+0,6) och Sverigedemokraterna på 13,4% (+0,5). I övrigt går det nedåt. Moderaterna är den stora förloraren på 23,1% (-1,4) följt av Miljöpartiet 6,7% och Folkpartiet 5,0% som båda tappat 0,7 procentenheter. Vänsterpartiet på 5,6% och Kristdemokraterna ända nere på 3,4% har båda tappat 0,3 procentenheter. Totalt har de tre Rödgröna gått upp 1,3 procentenheter medan Högeralliansen tappat 1,8 procentenheter. Ett valresultat på dessa siffror skulle fortfarande ge högern (alltså Högeralliansen + Sverigedemokraterna) en majoritet i Riksdagen. Med 179 mandat mot 170 mandat för de Rödgröna partierna, men Kristdemokraterna skulle alltså inte vara representerade bland dessa 179 mandat... Inte heller Feministiskt Initiativ har några utsikter till att bli representerade i Riksdagen. När det är tyst om FI går det bakåt för FI som i den här under sökningen får stöd av 1,7% (-0,7).

» Bedragare del 82: Ännu ett av dessa så komiska mejl med "google-översättning". Det här dök upp i går på kvällen. Fast jag tror att Jerry Naana får förklara sig lite bättre.

Komplimang av säsongen!

Jag är Jerry Naana Tetteh, chef för revision i konto avdelning i vår bank. I min avdelning upptäckte vi en övergiven summan av $ 9.400.000 $ på ett konto som tillhör en av våra utländska kunder som är en Gold Trader från ditt land.

Jag vill att du ska stå som stödmottagaren till den avlidna, gick jag för att ge dig 50% som din belöning.

Om du vill göra din osjälviskt tjänande, men mycket givande med 50% av den totala summan, inte ge mig följande information via emai: (jntetteh@outlook.com)

1. Dina fullständiga namn
2. Telefonnummer
3. Komplett adress
4. Din yrke och din ålder.

Jag ska ge dig mer information när du hör av dig till denna e-postadress: jntetteh@outlook.com

Med vänlig hälsning,
Jerry Naana Tetteh

Hur många "Gold Trader" har vi från Sverige? Hur som helst är dom en färre numera tydligen. Jag hoppas ingen blir lurad! Fast om jag läser rätt så vill hen INTE har information om namn osv! Ack ja!

Inga kommentarer: