måndag 11 februari 2013

Om Högeralliansens oenighet

f.d. Major Jan Björklund
Dagens Högeralliansspricka: Folkpartiledaren Jan Björklund har tydligen kommit på att han alldeles för mycket förknippas med skolan. Jag kallar ju Jan Björklund för "Skoltaliban" och hans Högerallianskollega Annie Lööf är ännu elakare med epitetet "Pekpinnefascisten", så nu har den f.d. majoren gjort ett utspel och föregått Försvarsberedningen och han kräver nu mer pengar till militären. Hans stora argument är att skrämma med den ryska björnen, det har ju nästan alltid fungerat. Men sannolikheten för en ensidig rysk attack mot Sverige är 0 (noll). Och den åsikten är jag inte ensam om. Det är rent struntprat. Jag litar inte på den ryska demokratin eller respekten för andra staters självständighet. Det räcker med att nämna Balkan, Polen, Ungern, Tjeckoslovakien och ett antal f.d. ryska republiker. Men dom har alla en gemensam nämnare. Dom ingår eller har ingått i vad Ryssland / Sovjetunionen betecknar som sin egen maktsfär. Och dit hör inte Sverige. Det närmaste vi kommer är Moskvas aktioner i Afghanistan. Det är en annan militär stormakt som regelbundet invaderar och ingriper militärt runt om i världen när det inte går som tänkt. Skulle Sverige behöva rusta upp militären så är det för att skydda oss från amerikanska attacker. Och till och med den risken är 0 (noll). Vad jag undrar över är varför inte Jan Björklund talat om var pengarna ska komma från? Det kräver han ju av alla andra som kommer med krav på ökade satsningar på något annat. Jag tycker Jan Björklund ska dra någon gammal kamouflagefilt över sig så att vi inte kan hitta honom mer.

Dagens sensation: Det måste vara att jag håller med Centerns Annie Lööf. Hon har ju inte missat chansen att ge Jan Björklund en spark där det svider som värst. Hon har ju gått ut och menat att det vore bättre att satsa dessa pengar på fler lärare i skolan. Kära Annie Lööf, jag ber om förlåtelse för allt elakt jag sagt om dig. Du är min hjälte. Självklart är det så att om vi har pengar över så är det sannerligen inte på det militära det ska satsas som den f.d. majoren Jan Björklund tycker, utan på t.ex. utbildning som den utbildningsansvarige skoltalibanen och Pekpinnefascisten Jan Björklund INTE tycker. Det riktigt skrämmande är att höra Socialdemokratins militära talesman Peter Hultqvist INTE ta avstånd från Jan Björklunds gallimatias. Det visar med utmärkt tydlighet hur högern tagit kommandot i Socialdemokratin. Håkan Juholt, var är du?

Dagens väljarundersökningar: Och så har vi fått ytterligare ett par väljarundersökningar. Både Expressen och Metro publicerar i dag vardera en undersökning. Gemensam nämnare är att den stora vinnaren är Miljöpartiet och båda placerar Centerpartiet under spärren. Kristdemokraterna klarar sig i Expressens undersökning efter en rejäl ökning medan dom åker ut i Metros undersökning efter ett rejält tapp. I Metros undersökning skulle de tre Rödgröna partierna få egen majoritet i Riksdagen. I Expressens undersökning vinner de Rödgröna över Högeralliansen men Sverigedemokraterna får en vågmästarroll. Se även i Aftonbladet.

Dagens felprioritering: Slutligen några mer funderingar över prioriteringar av våra skattemedel. I dagarna har vi kunnat höra och läsa om att brotten mot lantbrukare har ökat. Småstölder av utrustning och bränsle har ökat kraftigt på några år. Men polisen har inte tid med utredningar så lantbrukarna berättar om att polisen inte ens har kommit ut på besök utan utredningen läggs ner direkt. I TV var ett inslag om hur få anmälda våldtäkter som går till åtal. En polisman beklagade sig över bristande resurser och menade att man kunnat fälla fler våldtäktsmän om man haft mer resurser. Men Regeringen (läs Utvisningsminister Tobias Billström - moderaterna) kräver istället att polisen ska prioritera att jaga flyktingar och andra som lever illegalt i Sverige. Det är väl skönt att man redan gett polisen mer resurser att fånga in tjuvar, mördare och våldtäktsmän så att man nu kan jaga irakier, somalier, nigerianer eller romer från Balkan i T-banan i Stockholm eller som gömmer sig. Bra tänkt!

Inga kommentarer: