torsdag 7 februari 2013

Mer hackande på moderaterna

Dagens Billström: Att vara Moderat är att vara kluven. Jag vet inte riktigt annars hur vi ska tolka Fredrik Reinfeldts syn på Tobias Billström. Enligt Sveriges Radio så gäller: "Reinfeldt ger Billström stöd för flyktinguttalande". Men enligt SVT så gäller: "Reinfeldt går emot Billström om invandring". Det kan inte vara lätt att ur detta tolka vilken åsikt Moderaterna verkligen har. Antingen är det Utvisningsminister Tobias Billströms linje som bygger på att reglerna ska skärpas så att fler asylsökande skickas hem igen medan vi ställer krav på våra EU-vänner att dom måste ta emot fler asylsökande. Fördelningen mellan länder måste göras mer rättvis. Däremot behöver inte fördelningen inom Sverige mellan kommunerna i landet göras mer rättvis. Även i fortsättningen ska Moderata kommuner smita undan sitt ansvar. Men andra EU-länder ska INTE smita undan sitt ansvar. Eller också gäller någon annan linje, vilken vet jag inte.

Arbeit macht frei
Dagens Moderat: Det är däremot klart vilket som är moderata kommunpolitikers linje. Vi vill inte ha hit dom!

Dagens Löfven: Så trots allt kanske det ligger något i Stefan Löfvens tankar. Rika kommuner som inte vill ta sitt ansvar får betala för detta. Alla de Moderatstyrda kommuner som smiter undan har råd att betala. Solidariskt ansvar är nämligen inget som ingår i den moderata vokabulären.

Dagens Moderatfifflare: Expressen fortsätter att jaga den stackars moderatpolitikern Annétthe Zettergren från Värmland som efter att ha lurat sitt landsting på uppåt fyra miljoner kronor stack till Thailand som en massa andra kriminella smitare. Och där kan hon nu leva det ljuva livet. Fast hon förnekar att det är hon som sitter och solar vid poolkanten på Expressens bilder. Fd sambon (som också blev lurad på en massa pengar) måste ha fel när han säger att det är hon.

Dagens Oj det visste jag inte: Och så läser vi om Folkpartisten Jasenko Selimovic som i dag är statssekreterare hos partikollegan Erik Ullenhag men som ska satsa på en karriär som EU-politiker. Fast att skattebetalarna inte ska betala hans politiska resor runt om i landet för att få igång den politiska karriären fattade han inte. Hur som helst har nu Folkpartiet fått en räkning på 100.000 kronor från Staten för flygresor runt om i landet som skattebetalarna fått betala felaktigt.

Dagens gnällspik: Hur osannolikt det än kan låta för de som följt Sven Tycker en tid så är det mig själv jag vill karakterisera som Dagens gnällspik. Jag tycker i och för sig att det är positivt för väldigt många att SVT numera textar allt fler program. Men att titta på nyhetssändningar som textas kan vara frustrerande. De som producerar programmet måste ha i åtanke att programmet textas. Det är totalt meningslöst att lägga ut namnet på den som intervjuas om man samtidigt lägger en textremsa över namnet. Och vi som bor i Skåne skulle väldigt gärna vilja se Skåne på Sverigekartan när det är väderleksrapport. Vi vill inte titta på textremsan som ligger över Skåne. Vi ser inte vad det är för väder som det är tänkt att erbjudas oss. Så, snälla producenter. Tänk på att det ligger en textremsa underst i bilden!

Inga kommentarer: