söndag 21 oktober 2012

Nya moderata pinsamheter

Veckans pinsamhet måste vara den här intervjun med vår Moderata Försvarsminister Karin Enström. Vissa svenska politikers rädsla för att kalla Saudiarabien för vad det är, en grym diktatur, är skrämmande. Den ena ledande högerallianspolitikern efter den andra trampar i klaveret när vapenkommersen blir viktigare än moralen. Men dom är ju inte ensamma. Vår allra högsta tupp, Knugen, har ju inget emot att ge medaljer till företrädare för denna diktaturen. Men att ge utmärkelser till miljökämpar är farligt. Skammen borde blossa rejält röd på kinderna på ansvariga herrar och damer. Men, tyvärr, tror jag inte alls att dom skäms det minsta. Men jag skäms över att representeras av dessa vidriga murmeldjur. Lyckligtvis är man ganska eniga i kritiken. Även inom Högeralliansen verkar en mycket stor grupp vara mycket kritiska till mumlandet i skägget (när det gäller Karin Enström är detta bara bildligt) när det handlar om den Saudiska diktaturen. Den enda jag faktiskt hört som försvarat pinsamheterna var Centerpartiets talesman - och det förvånar kanske inte så mycket från dagens Centerparti! Läs även i Expressen.

Barack Obama
Det är snart val i USA, och det är väldigt jämnt. Just nu har väl Republikanernas Mitt Romney ett mycket litet försprång över Demokraternas Barack Obama. Skulle resten av världen också haft rösträtt hade Barack Obama vunnit överlägset. Men nu är det ju amerikanerna (i varje fall de flesta) som röstar. Men det är också många amerikaner som inte får rösta. Bland annat är det mycket komplicerat att registrera sig för att rösta. Och många republikanskt styrda delstater har till och med försvårat registrerandet ytterligare. Något som främst drabbar fattiga och medborgare med låg utbildning. Allt för att minska Obamas chanser till valseger. USA har också unika regler som gör att den som någon gång har dömts till fängelsestraff inte får rösta. Det är mycket svårt att återfå rösträtten, även om det kanske var 20 år sedan man satt i fängelse.

När vi här i Sverige följer valrörelsen blir man också förundrad över den mängd pengar som satsas från privatpersoner och företag på valrörelsen. Det finns privatpersoner i USA som ensamma satsat uppåt 100 miljoner på att Mitt Romney ska vinna valet. I delar av USA drivs det också en rent rasistisk kampanj mot Barack Obama där det faktum att han är till hälften svart dras fram som något som gör honom totalt olämplig som president. På många håll ifrågasätts om han ens är äkta amerikan. Och påståendena att han skulle vara muslim har vi väl alla hört talas om. Något som vi i det "civiliserade" Europa inte kan förstå. Men om vi tänker efter? Om vi plötsligt skulle få en statsministerkandidat vars pappa var rom och mamman var etnisk svensk så hade nog detta också i den underjordiska valrörelsen använts som argument. "Vi kan ju inte ha nå'n jävla zigenare som statsminister"! Som jag sade så är stödet för Barack Obama mycket stort från vår sida av Atlanten. När jag hört svenska politiker uttala sitt stöd, så har det nästan uteslutande handlat om Barack Obama. De enda undantag jag hört har rört sig om några Kristdemokrater och delar av Moderaterna. Och detta kanske inte förvånar?

För övrigt kan vi notera att de svenskar och andra som befann sig ombord på Estelle nu kidnappats till Israel efter att dom ute på internationellt vatten blivit beskjutna med elpistoler. När dom förts in i Israel uppmanades dom att skriva på ett papper där dom erkände att dom tagit sig in i Israel illegalt! Men dom har ju inte tagit sig in i Israel illegalt, dom har förts till Israel illegalt.

2 kommentarer:

skvitt sa...

Bra inlägg som vanligt. Jag slog ett slag för det:
http://skvitts.wordpress.com/2012/10/22/fardiga-asikter-helt-gratis-2/

/Skvitt

Sven Tycker sa...

Jag tackar för gratisreklam...