tisdag 30 oktober 2012

Bidragssamhället och Rasisterna

Tobias Billström med brorsan
Den ersättning som asylsökande ska leva på i Sverige har varit oförändrad sedan 18 år tillbaka. 61 kronor om dagen ska räcka till allt. Riksnormen, dvs den del av försörjningsstödet som ska täcka baskostnader är för en svensk tvåbarnsfamilj 11 100 kronor i månaden. En asylsökande tvåbarnsfamilj ska klara sig på bara drygt halva det beloppet, 6 240 kronor. - "Vi bedömer att ersättningen till asylsökande är på en rimlig nivå" är Utvisningsminister Tobias Billströms (moderat) kommentar till beloppet. Och det är väl egentligen bara han och Sverigedemokraterna som tycker att det är ett rimligt belopp. SD försöker ju sprida myter om att beloppet är mycket högre så vad dom tycker kan man ju inte ta på allvar. Själv tycker jag att den gode Tobbe skulle leva på 61 kronor om dagen en månad så får vi se om han fortfarande tycker att det är "rimlig nivå"!

Bråket inom Sverigedemokraterna fortsätter. Det är ju en fråga som media glömmer att berätta om. Men kritiken från gräsrötterna är stor mot toppstyrning inom partiet. Och många inom SD är också mycket kritiska mot att partiledaren Jimmie Åkesson förutom att han får en rejäl lön som riksdagsman även plockar ut ännu en rejäl lön från partiet som ordförande. Nu ser jag att Jens Leandersson, som är gruppledare för SD i Region Skåne, nu hoppar av som gruppledare. Han tycker inte han får det stöd han behöver. - "Det stöd som Jimmie Åkesson har i sitt arbete har inte jag" säger han. Men det måste han ju förstå att ingen kan jämföras med Jimmie den allsmäktige.

Och på tal om dom här extremisterna så ser jag att tre högerextremister (knutna till organisationen Svenska motståndsrörelsen) är misstänkta för ett mord i slutet på september. Det här är en grupp som är kraftigt överrepresenterad i brottsstatistiken. Samhället har inte råd med alla dessa kriminella högerextremister. Kan man inte slänga ut dom?

Och så ser vi att Akademikerförbundet SSR har granskat situationen på Socialkontoren i Sverige. Granskningen visar också att andelen svenskar som är beroende av försörjningsstöd har ökat från 7,8% till 12,3% från 2006 till 2012. Hur var det nu dom där politikerna som kom till makten just 2006 sade att dom skulle göra? Minska bidragssamhället? Det har, milt sagt, gått åt helsefyr med den tanken. Byt ut dom!

Inga kommentarer: