torsdag 25 oktober 2012

Kd loves Tea Party

Om svenskar (eller européer i allmänhet) hade fått rösta i det amerikanska presidentvalet så hade Barack Obama vunnit överlägset. Det är inte många svenskar som ställer upp för Mitt Romneys, i svenska öron, rejält reaktionära budskap. Men, en grupp som tagit ställning för dessa reaktionära åsikter är Kristdemokraterna i allmänhet och KDU, Kristdemokraternas Ungdomsförbund, i synnerhet. Nu läser jag att KDU ska skicka en delegation till USA för att stötta Mitt Romneys kampanj och lära sig av den Republikanska kampanjen och även av Tea Party rörelsen. Spännande! Kan det rädda Kristdemokraterna kvar i Riksdagen, eller kan det bli den slutliga spiken i kistan?

Och apropå gårdagens små tankar om bankernas övervinster och fantasibonusar till de höga hönsen så ser jag i en artikel att en folkomröstning i Schweiz är på väg att kraftigt begränsa bonusarna till de höga hönsen och att samtidigt sätta stopp för generösa fallskärmar. Kanske skulle Sverige också införa fler folkomröstningar istället för att besluten fattas av dagens fega politiker som sitter i näringslivets höjdares knä.

Och vi kan notera att de fyra svenska storbankerna, Nordea, Swedbank, SE-Banken och Handelsbanken under årets första 9 månader gjort en vinst på ungefär 70 miljarder kronor. Sug på den siffran lite till, 70.000.000.000 kronor. Och det är vi alla bankkunder som får betala detta genom för hög ränta på våra lån, ingen ränta alls på våra insatta pengar, avgifter på allt och total avsaknad av service. Fast ryktet om att Swedbank ska införa en avgift för att komma in genom dörren på bankkontoret är inte korrekt. Man kommer att hålla dörren låst istället! Vad bankerna verkligen behöver är sänkt bolagsskatt på sina övervinster! Det är därför Anders Borg ska skänka dom dessa extra miljarder.

Blir Media Markt nästa offer på elektronikkonkurrensens altare. Samtlig personal på Media Markts huvudkontor i Sverige har fått sina uppsägningar. Det är snart inte många kvar av konkurrenterna... Men Media Markt förnekar detta. Å andra sidan gjorde OnOff och Expert det också ända in i det sista.

Och så kunde vi inte missa hur den sparkade EU-kommissionären John Dalli vid ett framträdande försökte lägga all skuld på Swedish Match. Det var kanske det slutgiltiga erkännandet från hans sida om att han var rejält insyltad i mutskandalen.

Slutligen noterar jag att Madeleine Bernadotte och Chris O'Neill har förlovat sig. Och det ger jag f-n i. Men jag kan passa på att rekommendera Republikanska Föreningen. Jag fick i dag senaste numret av medlemstidningen Reform. Jag tror jag föredrar att läsa den nu i kväll istället för sladdret om Madde.

Inga kommentarer: