fredag 6 juli 2012

Behövs Centerpartiet?

Så är det då dags för Expressen att trycka sin väljarundersökning, som görs av Demoskop. Och dom har faktiskt lyckats få ganska stor publicitet för sin undersökning. Den visar nämligen att inte bara Kristdemokraterna (3,7%) utan även Centerpartiet (3,5%) nu skulle trillat ur Riksdagen. Och en del kommentatorer har faktiskt spekulerat i att Centern är mer illa ute än Kd. Kristdemokraterna har sin fasta trygga röstskara, och sedan till detta är det troligt att dom kan räddas av att ett antal moderatväljare stödröstar på Kd. Men Centern har lyckats skrämma bort sina basväljare som är landsbygdsbefolkning i mitten på den politiska skalan. Men Centern har under Maud Olofsson och sedan accelererande under Annie Lööf placerat in sig i ett helt annat fack. Hos en helt annan röstskara. Och dom bryr sig inte om Centern, medan de gamla dör ut.

I övrigt visar undersökningen att Socialdemokraternas uppgång nu stannat. De Rödgröna skulle med ett val med dessa siffror få en rejält stabil majoritet i Riksdagen.

Och för att förbättra Centerns läge i opinionen argumenterar CUF:s Hanna Wagenius för ett samhälle där den starke ges rättigheter och den svaga lämnas i sticket. Om man bara gör det lätt för arbetsgivaren (genom att avskaffa LAS) att sparka den som chefen inte gillar (som kanske sade något kritiskt, som hade synpunkter som inte passade chefen eller helt enkelt slitit ut sig för företaget) och fritt välja någon annan istället så löses alla problem. Avskaffar vi sedan Arbetsförmedlingen och istället låter privata förmedlare tjäna en hacka på att förmedla jobb till de som ändå får jobb så blir det ännu bättre. Dom som verkligen behöver hjälpen och stödet är ju ändå inte produktiva, så dom kan vi stjälpa på tippen.

Och så läser vi att en rapport i Japan efter Fukushimakatastrofen är mycket kritisk till företag och politiker. Olyckan berodde inte bara på jordbävning och tsunami. Det finns minst lika stor skuld hos personal, företag och ansvariga myndigheter.

Det händer att man blir lite purken över att andra kommer på fyndigare kommentarer än vad man själv lyckas hosta fram. I går konstaterade jag att naturen slog tillbaka sedan kråkfåglar börjat attackera golfspelare på Rya golfbana. Nu ser jag att en intelligent kommentator i Helsingborgs Dagblad undrat varför golfspelarna klagar. Det är väl helt normalt med birdies på golfbanor! Haha!

Inga kommentarer: