lördag 21 juli 2012

Avskaffa Fp, C och Kd?

Moderata Kannibalpartiet
Det har förts en viss debatt om att slå samman alla de fyra Högerallianspartierna till ett gemensamt parti. Senast var det folkpartisten Carl B Hamilton, som när han av taktiskt skäl höll tyst om Euron, tog upp ämnet. Men det har inte blivit så positivt bemött. De flesta på den högra planhalvan inser att en sammanslagning av Moderaterna, Folkpartiet, Centern och Kristdemokraterna till ett enda parti skulle skrämma bort fler än det skulle locka till sig. Det finns trots allt en ganska stor spännvidd i åsikterna inom många områden mellan de fyra partierna. Att det sedan alltid slutar med att det är den moderata åsikten (den som Anders Borg i första hand och Fredrik Reinfeldt i andra hand står för) som genomförs har inte så stor betydelse. Sedan håller ju verkligheten på att genomföra sammanslagningen ändå. I form av det moderata slukandet av röstboskapens alla väljare. Att alla tre stödpartierna är mindre än Vänsterpartiet i upprepade väljarundersökningar är ganska unikt.

Den sista slutliga avstjälpningsplatsen för arbetslösa i Sverige är FAS 3. När man hamnat där räknas man inte ens som arbetslös längre utan bara som hopplös. Förra veckan fanns 31.114 i arbetsmarknadsprogrammet Fas 3. Och detta är en siffra som hela tiden ökar. Bara i år har kostnaden ökat med 74 miljoner till totalt 275 miljoner kronor. Att Fredrik Reinfeldt inte skäms är en annan fråga. Det som en gång kallades massarbetslöshet har ju vuxit ännu mer. I FAS 3 får en anordnare 5.000 kronor i månaden, men slipper betala lön. Han ska sedan hitta på något att göra för dessa pengar. Ibland meningsfullt, ibland helt meningslöst. Släng FAS 3 på soptippen och gör något annat vettigare!

I Aftonbladet ger sig ett antal socialdemokratiska politiker från Stockholmsregionen in i debatten om välfärden och vinstintressena. Under rubriken Orimligt förbjuda vinster i välfärden går dom ut till storms mot de sossar som försöker visa på att det finns skillnader mellan moderater och sossar. Den här gruppen Stockholmssossar tillhör dock det socialmoderata partiet. Med sådana socialdemokrater behövs ingen socialdemokrati.

Carl Fredrik Reuterswärd Nonviolence
Slutligen kan vi notera att USA återigen har drabbats av en galning som skjuter ihjäl en massa människor. Den här gången minst 12 döda och uppåt 80 skadade när en knäppgök med alldeles för stor tillgång till skjutvapen öppnade eld mitt under en filmpremiär av den nya Batman-filmen. Den här typen av händelser händer inte bara i USA, men det är vanligare i USA. Och det beror naturligtvis på den stora tillgången till skjutvapen over there. Colorado, där den senaste skottlossningen inträffade, är en av de stater i USA som har allra liberalast regler för skjutvapen. Här kan i princip vem som helst gå omkring när som helst med en pickadolla i innerfickan. Knäppgökar finns överallt, dom är säkert inte vanligare i USA än på andra håll. Men när det slår slint för knäppgöken blir konsekvenserna värre om han har lätt tillgång på skjutvapen. Men det är något som allt för många amerikaner inte vill inse.

För övrigt, apropå USA och död, så såg jag att fler amerikanska soldater tar livet av sig sedan dom kommit hem än som dör i Irak, Afghanistan osv. Självmord bland exsoldater är ett stort problem.

Inga kommentarer: