onsdag 6 september 2006

Grattis på födelsedagen

Så har man då blivit ännu äldre. Fyllt jämnt har jag också gjort! Ja, det är i varje fall delbart med två. I dag inföll min 54:e födelsedag. Och jag har traditionen troget firat detta med en rundtur kring Öresund. Fast det var lite blött i dag så jag var hemma ganska tidigt.

Ibland ser man statistik som kastar om hela ens uppfattning om verkligheten. Jag såg att antalet mord i Sverige förra året var det lägsta på 20 år. Vi har en rent allmänt sjunkande mordfrekvens, och förra året sattes alltså rekord - i få mord. När man hör om hur våldet brer ut sig och polisen har kapitulerat så får man en annan bild. Kan det vara så att media lurar oss?

Och sedan kan vi naturligtvis inte låta bli att fortsätta kommentera Leijongate. Som börjar utvecklas till ett äkta Leijongate. Det står nu klart att olagligheterna bland maktkåta ungliberaler var kända högt upp i den folkpartistiska hierarkin. Minst en fokpartikel tvingas hoppa av varenda dag nu. Och det står klart att både Johan Jakobsson och Lars Leijonborg stått och medvetet ljugit svenska folket rakt upp i ansiktet. Än så länge är det bara Jakobsson som avgått. Jag undrar hur högerkoalitionen ska få ihop en regering efter en eventuell valseger, en regering som inger förtroende?

Den stora risken är att väljarna allt för mycket dömer alla politiker för det som skett, och inte kan se att vad enskilda personer gör får inte alla dömas för. Och egentligen gäller detta även Folkpartiet som ett parti. Det skrämmande är att partiets företrädare var så indignerade av socialdemokraten Mats Lindströms ryktesspridning om Reinfeldt. Där man rakt ut hävdade att det skedde just inom socialdemokratin eftersom makten hade korrumperat. Uppenbart är att makthungern korrumperar ännu mer!

En följdskandal som inte riktigt briserat än är det faktum att Expressenjournalisten Niklas Svensson haft kännedom om olagligheterna i ett halvår. Men inte skrivit om det (av omtanke om Folkpartiet?), däremot har han loggat in själv... Fast här kanske media är lite tystare eftersom det handlar om förtroendet för media!

Inga kommentarer: