söndag 24 september 2006

Estlands (och Sveriges) frihet hotad

Inom Sverigedemokraterna förbereds just nu ett sympatiyttrande till det estniska folket. Det man varnar för ska ske i Sverige har redan skett i Estland. Invandrarna har tagit över makten. Estland har precis valt en ny president, Toomas Hendrik Ilves. Han är född i Sverige, uppvuxen i USA och har bland annat jobbat i Belgien och Tyskland. Det är först för 10 år sedan han flyttade till Estland. Det estniska folket är hotat. Dessutom är han till råga på allt socialdemokrat! Fast i Estland innebär det ännu mer högervriden än i Sverige.

Förresten har väl utlänningarna redan tagit över Sverige också. Reinfeldt? Det kan väl ändå inte vara ett svenskt namn - tacka vet jag Persson. Och till och med kriminella utlänningar kommer att sitta i regeringen. Leijonborg kan väl inte heller vara svensk, det finns väl inga lejon i Sverige?

För övrigt ser jag att moderatstyrda Vellinge fått en ny tupp i toppen, Lars-Ingvar Ljungman heter det nya kommunalrådet. Och han fortsätter på den tidigare befästa positionen om att inte släppa in några invandrare bland de fina villorna i kommunen. Tillsammans med ett litet antal andra, främst högerstyrda, kommuner har Vellinge under alla år vägrat skriva under något avtal med Invandrarverket om att ta emot flyktingar. Och det förstår vi när vi hör Lars-Ingvar Ljungmans kommentar till Sverigedemokraternas framgångar i Landskrona - "där bor ju bara en massa jävla utlänningar." Så talar en äkta moderat! Ni tror väl inte att kejsar Göran Holm gjort sig arbetslös i Vellinge. Sveriges tidigare mest överbetalda kommunalråd har bestämt att han ska tituleras Borgmästare i fortsättningen. Ack ja!

Slutligen kan vi konstatera att det är tur att jag under dagen inte har träffat på Försäkringskassan i Skånes direktör. Då hade jag nog sagt en del mindre lämpliga ord. Den senaste veckans övertid, beordrad för att försöka rädda situationen på kassan, har gjort att jag under dagen inte är trevlig att komma i kontakt med. När jag blivit för uppstressad får jag dels en allt för kort stubin, och dessutom kommer som ett brev på posten ett migränanfall. Och inte blir dagen bättre av att bland det första jag gjorde i morse var att kliva i kattbajs, kattfan hade missat kattlådan! Och har ni sedan umgåtts med ett 8-årigt autistiskt barn också kan ni förstå att jag helst ska befinna mig på en annan plats än familjen, kattfan och direktörskan så att jag inte hittar på dumheter.

Inga kommentarer: