måndag 4 september 2006

Det är många som ska skämmas

Nya politiska skandaler! Jag vet inte om det piggar upp valrörelsen eller om det svärtar ner den? Antagligen det sistnämnda, så man vill helst gråta. Först var det socialdemokraten Mats Lindström som tyckte att media bara skrev fult om sossar, så han försökte få media att skriva fult om Fredrik Reinfeldt. Så där smart att åstadkomma detta genom att sprida lögner var det däremot inte. Helt följdriktigt fick Mats sparken från Socialdemokraterna. Och från borgerligt håll var man mäkta upprörda. Det var den största politiska skandalen i svensk historia osv. Göran Persson fick snabbt ut och be om förlåtelse.

Nyligen uppmärksammades det att kristdemokraten Louise Axelsson försökt nästla sig in i den socialdemokratiska valorganisationen genom att ljuga i syfta ett spionera på valkampanjplanerna. Det var inte heller så smart så hon blev också arbetslös. Fast Göran Hägglund tyckte tydligen inte att det behövdes någon ursäkt där.

Och nu har det alltså avslöjats att minst två folkpartister, Per Jodenius och Nicklas Lagerlöf, olagligt under en mycket lång tid varit inne på Socialdemokraternas interna datanätverk och läst information som inte var offentlig. Allt ifrån valplanering till SÄPO:s säkerhetsplanering. Här har Lars Leijonborg varit snabb med en formell ursäkt. Sedan ska nog de inom Socialdemokraterna som ansvarar för säkerheten också be om ursäkt som inte ser till att lösenord osv är skyddade på ett bättre sätt.

Hur ska vi som tror på demokratin och partiernas ärliga avsikter egentligen våga se folk i ansiktet efter sådana här skandaler. Jag hoppas att SAMTLIGA partier tar sig i kragen och rensar bland sin allt för omdömeslösa personal!

Och själv ska jag om några timmar på uppfräschningsutbildning inför valet. Som valförrättare har jag den 17 september uppbokad.

Inga kommentarer: