onsdag 1 januari 2020

2020!

» Välkomna till ett nytt år

Ska vi enas om att försöka göra 2020 till ett bättre och mer positivt år. Ett år fyllt av Goda nyheter, Glada nyheter och rent allmänt Fler leenden. Därför ägnar jag dagen åt att rensa ut det sista möget från 2019 och hoppas på en förbättring så att vi inte behöver ha detta över oss längre.

♥ Α.  Kan vi hoppas på att vi under 2020 slipper läsa om nya sverigedumokratiska politiker som gör klavertramp. På den här punkten är jag dock tveksam, det här är ett parti som drar till sig knäppgökar som en supermagnet. I dagarna kunde vi läsa om SD-politikern Ingrid Jordebo i Varberg som skrev en motion om barnomsorgen i Varbergs kommun. - "Dagens förskola har sina rötter i forna Sovjetunionen. Förskola är en socialistisk idé, att man ska ta barnen från hemmen. Då kan man vänja dem vid att vara i grupp hela dagarna." I princip går rappakaljan ut på att mammorna ska stanna hemma med sina telningar så länge som möjligt så att dom inte fostras i någon hemsk kollektivistisk anda och får en massa lekkamrater som kan skada deras naturliga anknytning till mamman. Min älskade hustru, som är förskollärare, visade inte någon större förståelse för dumheterna. Jag föreslår att vi tar rullebören och kör ut gödseln till där den hör hemma. Det är fascinerande hur Sverigedumokraterna kan locka till sig så många knäppgökar! Sverigedumokraterna är INTE ett seriöst politiskt parti. Det är en samling...Censur..

♥ Β.  Komiska debattinlägg från politiker kommer vi garanterat att få läsa även under det kommande året. Någon skrev en debattartikel i Aftonbladet för några dagar sedan under signaturen Tomas Tobé. Tomas Tobé är ju moderat EU-parlamentariker, men den här debattartikeln måste vara skriven av någon satiriker. - "Nej, Moderaternas liberalism inte till salu" har man satt som rubrik. Samtidigt som SD:s Jimmie Åkesson har utnämnt den liberala världsordningen som sin huvudfiende så försöker alltså Tomas Tobé hävda att Moderaterna är ett liberalt parti. - "Moderaternas liberalism är en grundmurad del av vår ideologi och framför allt är den inte till salu" skriver Tomas Tobé. Detta alltså samtidigt som Moderaterna i någon sorts självutplånande strategi anpassar sig till att bli ett stödparti till Sverigedumokraterna och Jimmie Åkesson. Du är rolig Tomas Tobé! Mer humor i politiken....

♥ Γ.  Precis som i Sverige så ökar faktiskt inte mördandet i USA heller. Varken dom eller vi har en ökning (även om man kan tro det av mediarapporteringen), men däremot en ändring av karaktären. I Sverige har vi fått en kraftig ökning av att kriminella skjuter ihjäl varandra. I USA är det: - "Rekordmånga massmord i USA under 2019." Rekordmånga, 41 stycken, massmord inträffade i USA. Som massmord räknas om minst 4 personer mördas samtidigt. Något som vi i princip inte drabbats av alls i Sverige. En annan form av vidrigt våld som ökat i USA är det högerextrema antisemitiska våldet. För någon dag sedan attackerade en man med machete en grupp ortodoxa judar som firade Chanukka. - "Inhemsk terrorism" kallade guvernören attacken. Kan vi hoppas på att vi under 2020 slipper läsa om nya attacker mot olika minoritsgrupper som judar, muslimer, romer osv. Attacker som bara har ett enda skäl, ett hat mot andra.

♥ Δ.  Kan vi hoppas att Israel får en ny regering som verkligen vill lösa konflikten med Palestinierna på en fredlig väg och på ett sätt som alla kan vara nöjda med. Den korrumperade sittande premiärministern Benjamin Netanyahu har under lång tid misslyckats med att skapa en ny regering. Trots flera nyval på kort tid har det inte gått att skapa en regering i Israel där Benjamin Netanyahu förtvivlat försöker klamra sig kvar vid makten för att slippa att han och hustrun hamnar bakom galler. Nu är det snart dags för nästa nyval. Låt oss hoppas att det till slut leder till en regering som vill lösa konflikten med Palestinierna på ett för båda parter acceptabelt sätt. Benjamin Netanyahus strategi har handlat om förnedring och militärt maktspråk. Jag såg i dagarna att importen av varor till palestinska Västbanken går genom Israel. Där Israel konfiskerar hundratals miljoner av tullinkomsterna som skulle tillfallit det palestinska styret. Palestinska tullpengar frysta av Israel. Benjamin Netanyahus högerstyre VILL inte lösa konflikten. Politiken handlar om extrem judisk nationalism och förnedring av palestinierna. Ett exempel. Jag läste en artikel i Språktidningen om länders officiella språk. Utvecklingen går mot att allt fler minoritetsspråk runt i världen erkänns som officiella språk i landet. I Sverige är alltså svenska officiellt språk (inte engelska som man kan tro ibland) men det finns fem erkända minoritetsspråk i Sverige. De är finska, meänkieli, samiska, romani chib och jiddisch. I Israel går man motsatt väg. 2018 beslutade man i Israels Knesset att arabiskan (som talas av nästan 20% av israelerna) inte längre ska vara officiellt språk. Allt för att förnedra minoriteterna. Kan vi alltså hoppas att nästa nyval ger en regering som verkligen vill lösa konflikten med palestinierna!

♥ Ε.  Mot slutet så har jag en förhoppning om att insikten om att den svenska kommersialiserade Friskolan är ett sänke för den svenska skolan når de beslutande. Den kommersiella skola som Sverige är unika med i hela världen är just det, en kommersiell skola. Företaget som driver skolan har som främsta syfte att skapa en god ekonomi för aktieägarna. Inte att skapa en god skola. För att få så god ekonomi som möjligt så gäller det att hålla kostnaderna nere (som löner...) samtidigt som det gäller att se till att man får elever som kostar så lite som möjligt. Men ibland går det inte. Helt plötsligt går skolor i konkurs eller lägger bara ner. Då får kommunen reda ut problemen med elever som står utan skola. Eller ännu värre. Helt plötsligt har elevernas skolbetyg försvunnit i någon konkurs. För några veckor sedan kunde vi läsa om Jonas som nu inte kan läsa vidare på Högskolan. Hans skolbetyg är borta! - "Skolan gick i konkurs – då försvann elevernas betyg". Men det finns dom som blir rika på våra skattepengar också.

♥ Ζ.  Slutligen kan vi hoppas att folk lär sig hur man uppför sig. I Aftonbladet läser jag att skådespelaren Torkel Pettersson är upprörd och tycker att han behandlats illa sedan personalen på tåget uppmanat honom att lämna tåget eftersom han inte hade en giltig biljett. Något han först vägrade och sedan svor åt konduktören när han slutligen lämnade tåget. Enligt personal och vittnen uppträdde han hotfullt och omhändertogs av polisen enligt Lagen om omhändertagande av berusade personer. Nu är den stackaren upprörd och tycker att han moraliskt hade rätt. Nä, även om man är kändis så får man inte åka med tåget om man inte har giltig biljett. Jo, om personalen säger åt dig att du då får lämna tåget så gör du det. Nä, man svär inte åt personal som sköter sitt jobb. Väx upp!

Gott Nytt År

Slutligen ett par lästips om det gångna året:
2019 blev Greta Thunbergs år. - Ingvar Persson i Aftonbladet
Lögnen lever och mår bra i demokratierna. - Peter Kadhammar i Aftonbladet

Inga kommentarer: