måndag 28 oktober 2019

Bilens dag

» Skrytmåns

Donald Trump var i akut behov av något positivt att skryta med efter fiaskot med att flytta undan de amerikanska trupperna i norra Syrien så att Erdogan och Turkiet kunde invadera området. För det ska observeras, Donald Trump har inte tagit hem soldaterna. Han har flyttat dom till Irak! Katastrofen med att överge de kurdiska styrkorna som tack för hjälpen kommer att bli svår att reparera. De enda vinnarna efter Donald Trumps totala klavertramp i norra Syrien är Turkiet och Ryssland. Eller det var kanske det som var hela syftet?

Non Violence
Det är i det här perspektivet vi ska se Donald Trumps lycka när han berättar att man från USA:s sida lyckats ta livet av den nuvarande (dvs numera senaste) IS-ledaren Abu Bakr el-Baghdadi. Vilken betydelse det får för framtiden är dock osäker. Jag är rädd för att det snarast innebär startskottet för nya terrorattacker runt om i världen. Men, jag tolkar det faktum att det händer just nu som att Donald Trump var förtvivlat i behov av någon framgång att peka på. Tyvärr är det så att när "The Good guys" främst uppför sig som en annan grupp av "The Bad guys" så är inget vunnit. För det sätt som Donald Trump presenterar nyheten påminner mer om när "The Bad guys" skryter om sina framgångar än om när "The Good guys" rapporterar om vad som händer.

Min slutsats från tidigare står fast, och det är att makthavare som ovan nämnda Abu Bakr el-Baghdadi, Donald Trump och Vladimir Putin innebär inget gott för vår värld och alla vi som bor här.

För övrigt på tal om något helt annat. I dag är det Bilens dag, som instiftats av Motorbranschens Riksförbund. Dvs bilbranschens lobbyorganisation. Jag tror jag fortsätter att cykla eller tar tåget!

Inga kommentarer: