söndag 17 februari 2019

Om Stockholmsfixering

» Vad är en bankomat

Svenonius bankomat
Moderaternas starka kvinna i Fjollträsk, Irene Svenonius, fortsätter sin kamp mot Väderkvarna... f'låt Skatteutjämningen ska det vara. Senaste inslaget i denna kamp för att höginkomsttagare i Stockholm ska slippa betala tillbaka till resten av landet har i ett debattinlägg i Aftonbladet fått rubriken: - "Stockholm är inte landets bankomat".

Vad Irene Svenonius inte riktigt verkar förstå är att så är det faktiskt. Stockholmsregionen är en bankomat där stockholmarna plockar ut pengar som fylls på av resten av Sverige. I Stockholm sitter chefer och administratörer med höga löner och plockar ut pengar ur verksamheter där själva jobbet utförs ute i resten av Sverige. Stockholm är en bankomat där stockholmarna plockar ut resultatet av det som produceras ute i landet. På "Landsorten" som stockholmarna så föraktfullt kallar det som finns utanför Tullarna.

Vi skåningar brukar ibland på skoj hävda att: - "Sverige består av Skåne och några norr därom liggande fäbodar." Allt med glimten i ögat som ett skämt. Irene Svenonius som en företrädare på 08:orna verkar på allvar istället tro att: - "Sverige består av Stockholm och en lat bidragsberoende Landsort."

En gång i tiden hävdade en annan stockholmsmoderat vid namn Anna Kinberg Batra att: - "Stockholmare är smartare än lantisar". Ett påstående som var lika korkat som Irene Svenonius nuvarande kamp mot Skatteutjämningen. IS och AKB är verkliga bevis för att Kinberg Batras påstående är helt grundlöst.

Jag tror att det är dags för Irene Svenonius att växa upp och lämna den egoistiska moderata sandlådan. Jag ska dock vara snäll mot Irene Svenonius och stockholmsmoderaterna och inte ytterligare nämna NKS-fiaskot.

Inga kommentarer: