måndag 4 februari 2019

Hvad vilja Sossarna

» Högergir som oroar

Stefan Löfvens rejäla högergir för att locka med sig Centerpartiet och Folkpa... f'låt Liberalerna på tåget oroar många. Ett parti som säger sig vilja minska klyftorna i samhället och som samtidigt genomför kraftiga skattesänkningar för höginkomsttagare OCH ytterligare ökar skattesubventionerna till samma höginkomsttagares lyxliv riskerar att förlora väljarnas förtroende. De många punkterna i Januariöverenskommelsen innehåller även positiva delar, OCH det är möjligt att det alternativ som fanns hade inneburit en ännu mer utpräglad högerpolitik. Kanske är det så att detta var det minst dåliga. Men det gör det sannerligen inte bra!

Nej till Högersväng
En del av det kommande årets problem beror inte på Januariöverenskommelsen utan beror istället på den servettskiss till budget som Moderaterna och Kristdemokraterna drev igenom. För ju mer vi kan se konsekvenserna av de totalt ogenomtänkta skisser på ett kladdpapper som fick utgöra en i Riksdagen beslutad budget så står det klart att det verkligen är tur att de politiker som låg bakom skissen inte fick förtroende att fortsätta driva sin ansvarslösa politik.

Att Ulf Kristersson är inkompetent är ju i och för sig ingen nyhet. Men på område efter område visar det sig att den servettskiss till budget som han drev igenom tillsammans med Kristdemokraterna var inte genomtänkt. Det hela kan inte bara skyllas på hans löfte när han valdes in i Riksdagen första gången:

- "Som moderater och förkämpar för individuell frihet och marknadsekonomi har vi ett uppdrag att bekämpa och avveckla välfärdsstaten."

Han har inte bara en fientlig syn på det svenska välfärdssystemet, han är dessutom inkompetent.

Hur som helst, det jag skulle komma fram till är att det inom Socialdemokraterna har skapats en S-förening med målet att driva S-partiet åt vänster igen. Reformisterna kallar dom sig. Daniel Suhonen, Markus Kallifatides och Sara Karlsson heter de tre sossar som hoppas försöka vrida S mer till vänster. Eller ska vi kanske uttrycka det som om man i varje fall vill bromsa högervridningen. Dom kan ju i varje fall regelbundet påminna Stefan Löfven om vad det står i partiprogrammet. Ibland kan en partiledning behöva påminnas om detta.

Sedan finns det ju alltid Vänsterpartiet. Ni är välkomna dit!

Vänster för framtiden

Inga kommentarer: