torsdag 9 november 2017

Vi och dom

» Paradiset för en del

Avslöjandena om hur en del som har det väl förspänt helst vill behålla det för sig själva fortsätter. Svenskt Näringslivs Leif Östling lyckades ju reta upp en hel del med sin klassiker: - "Vad fan får jag för pengarna"! Nu läser jag att Svenska Dagbladet räknat fram att medan den gode Leif finns med på listorna över de med högst inkomster så finns han inte med på listorna över de största skattebetalarna. Medan vi vanligt folk tycker att det pekar mot något omoraliskt så tycker antagligen gubbarna och gummorna i dom här kretsarna att dom har lyckats bra.

En annan som faktiskt lyckats ännu bättre är Knugafamiljens goda kompis Bertil Hult som bland annat grundat språkresejätten EF Education First. Enligt Forbes är Bertil Hult Sveriges 7:e rikaste person och han ligger på plats 316 i hela världen. Fast Paradisläckan avslöjar att han äger ett 25-tal brevlådebolag som är placerade på främst Bermuda. Här finns bland annat privatjet som han bland annat använder för att flyga den svenska kungafamiljen runt om i hela världen. Det är ju en trevlig kombination att den allra mest bidragsberoende familjen i hela Sverige får den här servicen av en som inte vill betala in skatter för att finansiera kungafamiljen. Antagligen resonerar han på så sätt att han ju betalar direkt till dom, så kan han bättre styra över hur pengarna används och får bättre utdelning på slantarna!

Bertil Hult på Bermuda?

Så var t.ex. Victorias och Daniels lyxiga bröllopsresa till Franska Polynesien betalda genom Bertil Hults privatjet och lyxyacht - registrerat på Bermuda. Det avslöjas nu också att när Knugaparet nyligen, mot UD:s rekommendationer, flög till Moskva för Bertil Hults party där så var det Bertil Hults privatjet (registrerat på Bermuda) som flög familjen. Detta trots att man officiellt hävdat att man flög reguljärt när man inte fick använda regeringsplanet. Miss i kommunikationen kallas det.

Det ska påpekas att det INTE rör sig om mutor och korruption. Det kan inte röra sig om mutor och korruption nämligen. Vickans och Daniels bröllopsresa anmäldes förstår ni som korruption men utredningen lades ner eftersom Knugafamiljen har straffrihet. Så hur mycket man än mutar dom så är det inget olagligt i det. Precis som det inte är olagligt att hyra en massa postboxar på Bermuda för att slippa betala skatt där man tjänar pengarna. DEN principen gäller nämligen inte dom här gubbarna som kan hyra postboxar på olika öar runt om i världen för en billigare penning än vad skatten skulle blivit om man skattat den där man tjänat den eller där man bor.

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag,
inte samlag

» Sweden loves USA?

I går var det exakt ett år sedan Hillary Clinton vann det amerikanska presidentvalet och Donald Trump utsågs till USA:s president. Sedan höll han ett tal som innehöll meningen: - "Det är dags för oss att enas som ett folk. Jag kommer att vara president för alla amerikaner." Hur det har gått? Donald Trump har satt nytt amerikanskt rekord. Aldrig någonsin har en president efter ett år haft så låga förtroendesiffror. 35% av amerikanerna tycker att Donald Trump gör ett bra jobb. Mer än 55% tycker att han gör ett uselt jobb!

donald Trump
Fast, det är riktigt bra siffror om man jämför med förhållandet i Sverige. Enligt den undersökning som Aftonbladet låtit Inizio göra så finns det dock faktiskt svenskar som tycker att Donald Trump gör ett bra jobb. Hela 2% av svenskarna tycker att Donald Trump gör ett mycket bra jobb medan 5% tycker att han gör ett ganska bra jobb. Hur dessa siffror står sig jämfört med felmarginalen i undersökningen vet jag inte. Uppenbart är att inte ens större delen av de sverigedumokratiska väljarna har någon acceptans för dåren i Vita Huset. Det partiet är ju trots allt de enda som framfört någon som helst form av förståelse för Donald Trump. Hur som helst tycker 68% av svenskarna att Donald Trump gör ett mycket dåligt jobb och 12% att han gör ett ganska dåligt jobb. 80% är alltså missnöjda medan 7% är nöjda.

Antagligen är det därför som Sverige nu ska ytterligare öka det militära samarbetet med Pentagon och göra oss ännu mer beroende av den amerikanska militären och militärindustrin. För det kan väl inte vara lockelsen att förbinda oss att militärt stödja diktaturen Turkiet (som det i dag har avslöjats hur den turkiska regimen spionerar på turkar i Sverige). Eller den allt mer antisemitiska regimen i Ungern. Eller det allt mer antidemokratiska styret i Polen (som jag såg nu har uppmanat polackerna att göra som kaninerna - föröka sig!) Visst är det lockande att förbinda oss att militärt stödja dessa regimer? För det är ju just detta som ett svenskt medlemskap i Nato innebär. Att vi förbinder oss att militärt stödja de andra medlemmarna. Stefan Hultqvist har en hel del att förklara!

För övrigt vill jag inte skriva mer om det här ämnet, det gör mig bara ännu mer deprimerad inför framtiden. Fast vi kan notera att Donald Trump haft en positiv effekt. Numera kan inläggen på Twitter göras dubbelt så långa. Allt för att Donald Trumps ska kunna kläcka ur sig ännu längre förolämpningar, lögner, dumheter och annan dynga.

Inga kommentarer: