onsdag 15 november 2017

En helt vanlig dag i ett land i norr

» Håll #Metoo levande

#Metoo kampanjen har skapat problem för en del. Att tjejer och kvinnor äntligen protesterar och berättar om sina erfarenheter har ju fått en hel del snuskhumrar som utnyttjat sin makt att trilla ner från sin piedestal. Jag tror att det är många andra som nu går omkring och biter på naglarna av oro över att även dom ska pekas ut. Förhoppningsvis får detta till följd att många fler funderar en extra gång. Förhoppningsvis är det så att det blir en vändpunkt som gör att arbetsgivarna tar anmälningar på allvar. Kan man hoppas att tjejer och kvinnor vågar säga ifrån om dom känner att det tas på allvar och man gör något åt problemet. Att arbetsgivarna slutar skydda den med makt medan man låter den svage få skulden.

#Metoo
En annan grupp som fått lite problem är den sverigedumokratiska rasistsvansen vars verklighetsuppfattning ju är att det är invandrade ungdomar från muslimska länder som står för sexbrotten just för att dom är invandrare från muslimska länder. Det måste vara svårt när man får veta att övergreppen även görs av helt andra och skedde långt innan vi "invaderades" av muslimer. Aktade svenska filmregissörer, välkända skådespelare, kända programledare, högt uppsatta jurister, ja vi kan fortsätta uppräkningen hur länge som helst. Jag ser att en präst i den danska folkkyrkan dömts till tio år i fängelse för övergrepp på många barn under en lång följd av år.

Håll #Metoo kampanjen levande! Jag är övertygad om att det inte bara handlar om män som utnyttjar sin makt över kvinnor. Jag är istället övertygad om att det handlar om att människor med makt (män som kvinnor) som utnyttjar sin makt över de som är beroende. Flest män har makt, alltså är detta det vanliga. Hur som helst är det en skam. Men, håller vi kampanjen levande kan vi kanske få "de skyldiga" att fundera en extra gång och inse att det faktiskt inte acceptabelt, det är inte attraktivt, det är inte humoristiskt, det är helt enkelt inte acceptabelt.

Inga kommentarer: