onsdag 31 maj 2017

Vår värld mitt i veckan

» Vår värld har gått alldeles covfefe

Upproret mot Anna "Stockholmare är smartare än lantisar" Kinberg Batra sprider sig. Dagens Industri spekulerar i dagens tidning om den interna kritiken. Och senare under dagen dyker det första avgångskravet upp samtidigt som AKB åkt till USA för att viga en kompis. Själv hoppas jag att hon inte ger sig utan envist sitter kvar. Det är bra för oss andra! Det är en äkta covfefe!

I går skulle ju Nordea lämna besked om eventuell flytt av huvudkontoret från Sverige för att smita undan skatter och avgifter. Men det kom inget besked. På en direkt fråga från mig till Nordea har banken för en vecka sedan skriftligt skrivit att "beslut ska fattas på styrelsemöte den 30 maj". Men, man har inte hållit något styrelsemöte och alltså inte fattat något beslut heller. Det råder total covfefe på banken Nordea!

Det står allt mer klart att Donald the Trump bestämt sig för att USA ska lämna Parisavtalet för världens klimat. - "Oerhört skadligt, oansvarigt och egoistiskt. Och dessutom ovetenskapligt" säger professorn i miljövetenskap Johan Rockström. Själv säger jag att det går rätt åt covfefe för världen med Donald the Trump vid rodret!

En forskningsrapport har visat att det är de med mest pengar som mest smiter från skatten. Forskningsstudien har visat att de rikaste smitit undan ungefär 30% av den skatt dom skulle betalt. Är det någon som är förvånad? Är det någon som är förvånad över att alla våra borgerliga ledarskribenter och borgerliga politiker inte omedelbart krävt åtgärder mot det omfattande skattefusket? Det finns uppenbarligen viktigare saker att kräva åtgärder mot. Dom är lika covfefe som vanligt!

Ingen har väl lyckats missa Donald Trumps succétwitter: "Despite the constant negative press covfefe". Nattens sista Twitter och sedan huvudet på kudden. Själv hoppas jag att "covfefe" betyder "I will resign". Tyvärr har jag nog fel. Hela världen har istället totalt gått covfefe!

Inga kommentarer: