tisdag 2 maj 2017

En helt vanlig vårdag

» Ett urval ur nyhetsflödet

¤ 1.   Jag ser att Regeringen nu äntligen beslutat sig för att avskaffa ID-kontrollerna för alla pendlare över Sundet mellan Skåne och Danmark. Ett olidligt krångel som införts för att krångla till det för pendlarna. Hade något som krånglade till det lika mycket för pendlare i Stockholm varit på tal hade man valt en helt annan lösning. Men nu var det ju bara skåningar och danskar som drabbades så det gjorde tydligen ingenting. Alla skåningar borde begära skadestånd från Fjollträsk-maffian!

¤ 2.   Utrikesdepartementet i Donald Trumps USA varnar amerikaner för att resa till Europa pga faran för att råka ut för terroristattentat. Med tanke på hur många som dödas i USA i olika skottlossningar och andra våldsbrott så undrar jag om inte amerikaner som reser till Europa är säkrare än om dom stannar hemma i USA.

¤ 3.   Jag ser att SVT granskat var våra PPM-fonder är registrerade, vad dom kostar i avgift och hur bra fonderna går. Det visar sig då att en mycket stor andel av fonderna är registrerade i Luxemburg. Samtidigt är fonderna registrerade i Luxemburg i genomsnitt 80% dyrare än fonder registrerade i Sverige. Däremot går samma fonder som är dyrare samtidigt sämre än de som är registrerade i Sverige. Det är helt enkelt dags att slänga ut alla fonder som inte vill vara registrerade i Sverige och utsatta för svensk kontroll ur PPM-systemet. NU!

¤ 4.   Elisabeth Thand Ringqvist på Svenska riskkapitalföreningen är orolig. Kammarrättens dom nyligen, som gav Skatteverket rätt i sin kamp mot riskkapitalisterna, riskerar att resultera i att Stockholms chans att ta över efter London som finansiellt "nav" efter Brexit försvinner. Kammarrättens dom innebar ju att riskkapitalister inte fritt kan välja att deklarera sina miljoninkomster som kapitalinkomster istället för arbetsinkomster. Kapitalinkomster beskattas ju av någon anledning lägre än arbetsinkomster så för de som kan styra det hela kan det ju bli extra förmånligt att deklarera som kapitalinkomster. Elisabeth Thand Ringqvist säger: - "Kapitalet är väldigt lättflyktigt, och helt osentimentalt, och väljer den plats där det finns mest förutsägbara spelregler". Handlar det inte snarare om att Kapitalet är lättflyktigt och väljer den plats där dom lättast kan smita undan från att betala skatt? Problemet kan lätt lösas om man beslutar att skatten ska vara lika hög om man jobbar och sliter för sin inkomst eller sitter på sin feta röv och bara håvar in pengar. Idag betalar den som sitter på röven lägre skatt än den som sliter. Om nu riskkapitalisten hävdar att hen inte alls sitter på sin feta röv och bara håvar in pengar utan får jobba hårt för att det ska gå med vinst så har han ju argumenterat för att det är en arbetsinkomst och ingen ren kapitalinkomst.

¤ 5.   Sedan läser jag att en del gör vad dom kan för att smita undan sitt ansvar. Expressen har hittat mångmiljonären Hans Thulin i Brasilien där han gömmer sig och fortsätter att leva lyxliv istället för att göra rätt för sig. Han förtjänar inget annat än totalförakt. Ett stort svin är han!

¤ 6.   - "Sverige är i dag en av de mest mogna marknaderna i världen när det gäller konkurrens inom järnvägen" skriver en representant för det privata järnvägsbolaget MTR i en debattartikel och vill avreglera ännu mer. Den svenska järnvägsmarknaden är inte "mogen" den är till vansinne "avreglerad" på ett sätt som i inget annat land. Det är snarast "omoget".

¤ 7.   En Sofia Nerbrand på Svenska Dagbladets ledarsida varnar för "Socialdemokraternas mörka människosyn". Själv undrar jag vem som har den mest mörka människosynen i den svenska politiken. Inte är det Socialdemokraterna i varje fall.

¤ 8.   Ett exempel på en mörk människosyn är väl snarast Moderaternas fortsatta jakt på sjuka, handikappade, gamla och arbetslösa. Moderaterna fortsätter helt enkelt sin jakt med nya förslag på försämrade sociala försäkringar och ersättningar i tron att människor tjänar så bra på att gå på bidrag och att sjuka helt enkelt väljer att bli sjuka, att handikappade väljer att bli handikappade, att arbetslösa njuter av att gå arbetslösa och att gamla är förbrukade så dom kan gott sparas in på. Det är nu mer än en månad sedan jag skrev till Anna Kinberg Batra och bad henne berätta vad det är för alla bidrag man kunde få så att man tjänade mer på att gå hemma än att jobba. Men hon har av naturliga skäl inte svarat. Jag tror inte att jag får något svar heller. Hennes myter är helt enkelt matematiska beräkningar som inte har med verkligheten att göra. Det handlar inte om något annat än att jaga sjuka, handikappade, arbetslösa och gamla. Den där mörka människosynen står man själva för tillsammans med sina vänner inom Sverigedumokraterna!

Inga kommentarer: