onsdag 17 maj 2017

Sjuttonde maj är Naurus nationaldag

» Jimmie Åkesson håller presskonferens

Tydligen höll en stolt Jimmie Åkesson en presskonferens i dag på förmiddagen. Han kunde överlycklig berätta att en av moderaternas mer anonyma och mindre aktiva riksdagsledamöter, Patrick Reslow från Malmö, valt att hoppa över från Moderaterna till Sverigedumokraterna. Ett besked som jag faktiskt inte tror att man inom Moderaterna blev allt för förvånade över. Det har uppenbart varit konflikt inom Moderaterna i Malmö under en tid. I slutet av mars avgick Patrick Reslow till slut som ordförande för Moderaterna i Malmö. Han har uppenbarligen under många år velat öppna upp dörren för ett samarbete mellan Moderaterna + Sverigedumokraterna. Detta alltså långt innan Anna Kinberg Batra valde att öppna den dörren.

Sverigedumokraterna
Av naturliga skäl är avhoppet officiellt inte populärt inom Moderaterna. Partiets gruppledare i Riksdagen Jessica Polfjärd uppmanar honom att lämna sin plats i Riksdagen. Det Moderata oppositionsrådet i Malmö Torbjörn Tegnhammar påminner om att alla moderata kandidater till politiska uppdrag skriver på en försäkran att lämna sina uppdrag om man lämnar partiet. Uppenbart är att Torbjörn Tegnhammar dock inte räknar med att han skall göra detta eftersom han påpekar att Patrick Reslow som jurist är fullt medveten om att avtalet bara är moraliskt bindande, inte juridiskt bindande. Skulle Patrick Reslow ha valt att samtidigt lämna sin Riksdagsplats hade nog inte Jimmie Åkesson valt att kalla till presskonferens med samma stora leende. Ett par citat från Torbjörn Tegnhammar säger dock en del:

- "Det är väldigt avslöjande för hans moral när han gör så här efter ett väldigt långt medlemskap i Moderaterna."
och
- "Har man den människosynen och de värderingarna så ska man inte vara med i Moderaterna. Moderaterna i Malmö har inga bruna tendenser över huvud taget, så jag förstår att man inte känner sig hemma där om man har de värderingarna."

Intressant är att få se vilka effekter ett avhopp av den här typen får för det spirande samarbetet mellan Anna Kinberg Batra och Jimmie Åkesson. Ett inlett samarbete som M i Malmö tillhör kritikerna av. Innebär avhoppet att den moderata ledningen blir arga på Sverigedumokraterna och blåser av samarbetet? Innebär avhoppet att det följs av fler? Något som uppenbarligen Jimmie Åkesson hoppas på. Själv har jag roat mig med att försöka få fram vad Patrick Reslow historiskt egentligen tyckt och gjort. Ett sätt är ju att kolla in på sociala medier som blogg och twittrande. Bloggen innehåller sedan 2010 sammanlagt 18 inlägg (varav 12 gjordes 2013). Det sista livstecknet var i januari 2014. Sedan övergick han nog främst till Twitter där han var väldigt aktiv 2015. Fast där verkar han också ha tröttnat. Ett inlägg 2016 och två 2017, varav två retweets och en kort berättelse att han var i Canada på en ICSEI-konferens. Det är uppenbarligen inte en av moderaternas framträdande och aktiva medlemmar man värvat. Enligt moderata uppgifter var han inte aktuell för omval till nästa val. Nu får han kanske chansen att bli omvald ändå - som Sverigedumokrat. Alltid ett skäl att hoppa över!

För övrigt kan vi också konstatera att idioter angripit Jimmie Åkessons hem med att kasta ägg och smällare. Totalt vansinnigt! Utan att veta om det är antirasister, eller nazister som tycker att Jimmie Åkesson inte är tillräckligt höger, så kan man bara konstatera att det rör sig om idioter. Om det är antirasister som anser sig bekämpa de odemokratiska krafterna så gör man ju precis tvärtom.

Demokratin försvaras med demokratiska metoder, inte ägg och smällare!

Inga kommentarer: