fredag 17 juli 2015

Vems pengar?

» Tänk vad dom pengarna kunde använts till:
Girigheten

Jag noterar att våra svenska storbanker nu håller på att presentera sina kvartalsbokslut, så det kan vara spännande att fundera lite över siffrorna som presenteras. Vi kan notera att Nordea gjorde en vinst på 11,5 miljarder under 2:a kvartalet, Swedbank tjänade 5,2 miljarder och SEB gjorde ett överskott på 5,3 miljarder. Dessa tre banker gjorde alltså en sammanlagd vinst på 22 miljarder kronor på 3 månader. Återstår gör för Handelsbanken att presentera sina siffror för 2:a kvartalet. För att förenkla det hela så kan vi alltså gissa att våra fyra storbanker gör en sammanlagd vinst på minst 100 miljarder kronor på ett år! Det är inga småsummor. Det är mycket förenklat mer än 10.000 kronor på varje svensk! Den svenska försvarsbudgeten ligger på strax under 50 miljarder, dvs storbankernas vinst skulle kunna betala två års försvarsbudget. Budgeten för internationellt bistånd ligger på under 30 miljarder, dvs storbankernas vinst skulle kunna betala 3 års internationellt bistånd. Budgeten för det som kallas "Ekonomisk trygghet vid sjukdom och funktionsnedsättning" ligger på precis över 100 miljarder, dvs bankernas vinst skulle kunna betala denna i ett år. De fyra storbankernas överskott är som vi kan se inga småsummor. Men, troligtvis tycker inte bankdirektörerna att överskottet är tillräckligt högt. Själv tycker jag precis tvärtom. Kanske skulle lite service inte skada?

» En gemensam fördelning:

Den Europeiska Unionen

Två länder inom EU som får ta ett stort ansvar för flyktingmottagande är Grekland och Italien. Dvs två länder dit flyktingarna kommer allra först. Enligt den överenskommelse som EU träffat är det sedan första land som ansvarar för asylprövningen. Sverige skickar t.ex. tillbaka många asylsökande till bland annat Italien eftersom dom visar sig ha blivit registrerade där först. I Grekland är situationen sedan flera år så odräglig att vi inte skickar tillbaka flyktingar till Grekland. Nu har EU insett att situationen i Italien och Grekland har blivit ohållbar och man har därför enats om att föreslå att 40.000 flyktingar i dessa båda länder ska fördelas på övriga EU-länder under en tvåårsperiod. För Sveriges del skulle det då handla om 1.500 personer. Vi får väl hoppas att det inte bland dessa finns några som vi redan tidigare hunnit skicka tillbaka till Italien. Eller kanske vore det bra om dom fick komma tillbaka till Sverige? Hur som helst tror jag inte att det är Sverige eller t.ex. Tyskland, som redan i dag tar ett stort ansvar, som kommer att bli problemen i det här projektet. Istället är det nog snarare bland annat våra grannar Danmark och Finland som i sedvanlig ordning låter sin rasistiska egoism prägla handlandet i EU. Att svenska Sverigedemokrater protesterar är väl inget att förundra sig över. Tyvärr har ju däremot deras främlingsfientliga kollegor i Danmark (Danskt Folkeparti) och i Finland (Sannfinländarna) släppts in till Maktens grytor. Där dom då får lov att prägla ländernas politik. Läs mer hos Sveriges Radio. Det är ju inte så att jag alltid känner stolthet över våra Nordiska grannar. Snarare är det så att det ofta händer att jag känner en skam över den egoism som präglar dessa grannar.

» Bedragare del 203:

Så är dom då igång igen PayPal bedragarna. Detta är väl i varje fall den fjärde versionen av bedrägerimejl som försöker komma över mina inloggningsuppgifter till mitt PayPal-konto. Den här gången är mejlet till stor del utformat som grafik istället för ren text.

PayPal
You Are Almost Finish Confirm Your Account ...
PayPal
Your account will be closed

Dear customer, Your account will be closed from you until we hear from you, to update your information simply click on the web address below

Confirm my account now

Once you add a payment method, shop easier at millions of great retailers like the ones below.

Men så här löd i varje fall texten som dom tyckte att jag skulle klicka på. Hur som helst var mejlet ganska proffsigt utformat. Men, förutom den allmänna misstanken man får av alla "konfirmera"-mejl som dyker upp, så när man tittar vart länken leder och ser att webbadressen är något totalt anonymt så blir man helt övertygad. Släng skiten i papperskorgen!

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.

Inga kommentarer: