måndag 20 juli 2015

Maggie och andra skurkar

» Margaret Thatcher - hjälte eller skurk?:

Margaret Thatcher har mer att göra
Svaret på den frågan är nog helt beroende på vilken politisk syn på världen vi har. En som vi verkligen kan förstå vilken utgångspunkt hon har är Siri Steijer. Vem f-n är det, gissar jag att de flesta undrar? Jo, Siri Steijer är pressekreterare hos organisationen Företagarna. Men har sommarledigt från Företagarna för att istället skriva ledarartiklar i Svenska Dagbladet. Gissningsvis får hon behålla en del av lönen från Företagarna under tiden eftersom hon fortsätter att jobba för dom under sitt sommaruppdrag att skriva ledare i Svenska Dagbladet. I dagens Svenska Dagbladet har hon fått ihop rubriken: Cameron som en ny Thatcher? Det är alltså en hyllning till britternas nuvarande premiärminister David Cameron för hans fortsatta kamp mot Facket. I Storbritannien är det på gång nya lagar som ska begränsa möjligheten att strejka. Att strejka är ju det enda starka påtryckningsmedel anställda har mot sin arbetsgivare om man inte kan komma överens. Dvs att vägra jobba! Men sån't kan man naturligtvis inte acceptera. Det är arbetsgivaren, "Företagarna", som bestämmer, personalen ska hålla käft. Gissningsvis har Siri Steijer redan skrivit på Ryanairs namninsamling mot strejker som jag berättade om för några dagar sedan. Innan jobbet för Företagarna jobbade tydligen Siri som politiskt sakkunnig för Fredrik Reinfeldts regering. Även då verkar hon ha varit sommartjänstledig för att sköta sitt uppdrag genom att skriva ledarartiklar i Svenska Dagbladet istället. Vi lever i ett demokratiskt samhälle. Alla har rätt att uttrycka sin åsikt, och kan man få betalt för att göra det ska man inte tacka nej.

För några dagar sedan (i torsdags) fick Siri Steijer en annan av sina komiska alster publicerad i Svenska Dagbladet. Äntligen en skattefri dag, gick ut på att då inföll "äntligen" Skattefridagen (framräknad av Skattekverulanternas Förening). Det är då man räknat fram att en "medelinkomstagare" äntligen får behålla sina pengar, istället för att som hon uttrycker det: - "Staten sväljer allt du tjänar, krona för krona." Skatter är ju bara av ondo. Sån't slöseri med alla våra pengar som staten stulit från oss som militärutgifter, reparation av vägar, poliser, stöd till tidningar (som SvD) och byggande av badbryggor på Gotland kan vi ju klara oss utan. Skatter är bara av ondo. Eller kanske skulle "Skattefridagen" helst ha infallit någon vecka senare så att det kunde finnas fler poliser, några fler JAS-plan och ny asfalt på Essingeleden? Näh!

» Bedragare del 206:

E-post
Det här mejlet trillar just nu in i ny upplaga ett stort antal gånger varje dag. Det måste ju kännas taskigt för Joe att ha behövt skicka en massa mejl till mig som jag sedan inte svarar på. Jag får nästan lite dåligt samvete när jag läser hans beklagande mejl. Jag kan se framför mig hur Joe får tårar i ögonen när han tänker på att jag kanske missat hans tidigare mejl. Hur som helst, så här skriver Joe:

Hello,

I have mailed you a couple of times already but it seems there's a problem because I haven't heard back from you.
We offer email marketing and we can generate you more business sales and leads.

Please reply today so we can go over options for you.

Best regards,
Joe
Contact: mrviron@sina.com

Men, jag ska erkänna. Skulle jag träffa på Joe i verkliga livet så finns det risk för att jag frångår min principiellt rent pacifistiska livsåskådning. Det är Joe och hans gelikar som är skulden till all denna skit som väller in i våra mejllådor. Det är mot mina principer, men jag tycker att Joe ska hängas upp naken i ett träd indränkt i honung och sedan ska det släppas ut mördarmåsar, kråkor och alla möjliga andra fåglar och insekter som kan tänkas vilja ha kul med Joe:s kropp. Jag ber om ursäkt för denna vedervärdiga tanke, det är som sagt emot mina principer. Men även en principfast man som er bloggare, har rätt att frångå mina principer - någon gång. Tanken på en sönderhackad och nerskiten Joe-kropp ger mig ett lyckorus! Men jag tror att jag nöjer mig med att slänga alla mejlen i papperskorgen.

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.

Inga kommentarer: