torsdag 9 juli 2015

Tankar en torsdag

» Anna Kinberg Batras succé:

Det är några dagar sedan jag roade mig med att kommentera en av dessa väljarundersökningar som väller över oss. I dag är det Expressen som presenterar sin undersökning - som görs av Demoskop. Och denna innehåller egentligen bara två förändringar sedan förra månaden. Och uppenbarligen är inte ens dessa större än felmarginalen. Hur som helst rasar Moderaterna till 23,1% (-3,0) medan däremot Sverigedemokraterna ökar i motsvarande grad till 18,7% (+3,0). Ska vi tolka detta som att Moderaternas (under Anna Kinberg Batra) allt större acceptans av SD:s syn på omvärlden gör att väljarna tycker att då kan dom ju lika gärna stödja orginalet - alltså Sverigedemokraterna. Övriga partiers ändringar rör sig om decimaler av procentenheter:

Arbete ger frihet
Socialdemokraterna 25,5% (-0,4)
Moderaterna 23,1% (-3,0)
Sverigedemokraterna 18,7% (+3,0)
Miljöpartiet 7,1% (+0,3)
Vänsterpartiet 6,8% (+-0)
Centern 6,6% (-0,7)
Folkpartiet 4,7% (+-0)
Kristdemokraterna 4,2% (+0,7)
Vi kan alltså konstatera att Kristdemokraterna kryper över strecket. Att Socialdemokraterna fortfarande är störst. Att Miljöpartiet och Vänsterpartiet kommer på 4:e och 5:e plats och är större än Moderaternas stödpartier inom Högeralliansen. Vi kan också konstatera att de tre Rödgröna partierna är större än de fyra Högerallianspartierna. Till slut kan vi väl säga att Anna Kinberg Batra inte gjort så stor succé.

» Hatet:

Älska din nästa
Hatet mot muslimer, romer, judar och så vidare på nätet ökar. Detta får i sin tur som effekt att de direkta hatattackerna mot muslimer, romer och judar mm ökar ute i samhället. Enligt en rapport från Europarådets kommission mot rasism och intolerans som jag läser om hos SVT och Svenska Dagbladet ökar hatet på nätet, där det sprids allt mer rasism och intolerans. Effekten av hatet på nätet är att människor blir inspirerade att göra aktioner i verkligheten. Man kan mycket väl vara kritisk mot vad IS eller islamska terrorister gör utan att för den skull döma alla muslimer för detta. Man kan vara kritisk mot den Israeliska politiken mot palestinierna eller tro på myten om hur judiska affärsmän dominerar affärsvärlden utan att för den skull döma alla judar för detta. Och, man kan vara kritisk mot vad vissa romer gör utan att för den skull sprida hat mot alla romer. För att inte tala om att man kan vara kritisk mot vad svenska pedofiler hittar på i Thailand utan att för den skull döma alla svenskar för detta. Jag hoppas att jag på min blogg inte hänförs till denna kategori. Jag försöker t.ex. när jag regelbundet kritiserar den Israeliska politiken att noggrant poängtera att kritiken ska gälla den israeliska politiken, inte judar som grupp. Samma sak gäller när man t.ex. kritiserar terrorgruppen Islamska Staten. Det innebär inte att jämställa dessa med muslimer som grupp. Och det är en skam hur detta hat mot grupper, pga religion, pga ursprung, pga hudfärg osv, får människor att behandla våra medmänniskor på ett vidrigt sätt. Det enda område där detta är befogat är väl egentligen "stockholmare"...

» Bedragare del 196:

Man gör mycket som man inte är medveten om. I går hade jag ett rejält migränanfall under dagen så jag kan inte riktigt minnas vad som pågick på dagen. Men, jag tvivlar på att det hade med Netflix att göra. Vad jag vet har jag inte något konto hos Netflix. Ett försök att kontrollera detta på hemsidan visade också att det inte fanns något registrerat. Så här skrev dom i varje fall:

Netflix
ID83982: Vi har ett problem med ditt konto

Netflix Sverige accounts-net@server.se
to 2015-07-09 13:25
Till: sven@swl.nu;

Tyvärr har vår ekonomiavdelning upptäckt att det inte gick att debitera ert konto.
För att du ska kunna fortsätta använda våra tjänster utan avbrott måste du uppdatera dina faktureringsuppgifter.
>> Vänligen besök denna sida för att fortsätta använda Netflix.

Hela processen tar 2-3 minuter.
Tack för din tid.
Det är tråkigt att du lämnar oss.

-----------------------------------------------
Detta meddelande skickades till [ sven@swl.nu ] av Netflix.
SRC: 4773.1.olye.sv-SE
Netflix Luxembourg S.à r.l., 26, Boulevard Royal, #205, L-2449 Luxembourg

Alltså är det bara att konstatera att det här mejlet, som så många andra mejl varje dag i mejllådan, bara är bluff och fiffel. Försök att lura mig att lämna uppgifter som jag inte vill lämna - eller som jag tar skada av att lämna. Det är alltså bara att slänga den här skiten i papperskorgen som så mycket annat.

Inga kommentarer: