lördag 11 juli 2015

Tyckerier en lördag

Svenska polisen
» Skrämmande människosyn:

Ibland händer det att man blir förundrad över hur människor tänker. Men, ibland blir man egentligen inte förvånad utan konstaterar bara att man inte kunde vänta sig något annat. I det här fallet som jag tänkte tycka till om vet jag faktiskt inte vart jag skall hänföra mina reaktioner. Jag råkade i dag på jobbet sitta och bläddra i en gammal Kvällsposten (gårdagens) i en paus. Och passade på att läsa bland annat ledarsidan. Och läser då den här ledaren, som alltså är gemensam mellan Expressen och den sedan tidigare uppköpta Malmötidningen Kvällsposten (även kallad Kvällspesten...) som förvandlats till en regional upplaga av Expressen. Bland annat är alltså ledarsidan gemensam. I en lång utläggning beklagar sig Expressens anonyma ledarskribent över att svenska poliser har känslor, och att man visar detta. Denna anonyma ledarskribent har tydligen varit inne och läst på polisens officiella Facebooksida och upptäckt att det där finns poliser som "gråts det och hulkas, kramas och stirras hålögt ut i tomma intet vid mord- och olycksplatser". Och hen är uppenbarligen mycket upprörd över det faktum att en polis skulle falla så djupt att han eller hon visar känslor. Denna anonyma ledarskribent tycker uppenbarligen att svenska poliser ska vara okänsliga stenstoder som inte har något annat än lagens bokstav framför ögonen. Känslor är tabu! Så här skrivs det:

- "Men poliser bär uniform av ett skäl. Den understryker att polismannen är en myndighetsperson, att alla poliser följer samma reglemente. När poliser är i tjänst är de inte Kalle eller Samira, de är sitt yrke och sitt uppdrag. Och de förväntas behandla medborgare jämlikt, oavsett om dessa heter Kalle eller Samira. I uniformen sitter likheten inför lagen."

Jag tycker att denna anonyma ledarskribent ska fundera lite till. Vi ska vara glada för att vi har poliser som inte bara är stenstoder utan även har känslor och därmed visar mänsklighet. Man kan behandla medborgarna jämlikt även om man har mänskliga känslor. Dra något gammalt över er på Expressens ledarredaktion!

» Bedragare del 198:

Visst vill vi alla låna pengar? Fast vi kanske inte ska låna av vem som helst! First Trust Bank Loan Firm, eller vad dom nu kallar sig, verkar inte allt för seriösa. Hur som helst skriver dom så här:

first trust bank loan firm firsttrustbankloanfirm1@gmail.com

God dag till dig, jag har goda nyheter för er alla i dag, en ära som du håller med erforderlig första förtroende banklån företag som specialiserat sig på att hjälpa människor ekonomiskt, erbjuder vi lån på 1000 till 10.000.000 euro, dollar Pound, USD, etc . vi erbjuder lån till en ränta på 2% för högst 30 år, används för närvarande, kontakta mig nu lånas via e-post: firsttrustbankloanfirm1@gmail.com, jag ser jag väntar på dina brev.

Mitt råd är dock att inte låna pengarna. Mitt allmänna råd när det gäller att låna pengar är - att inte låna pengar. Skulle man däremot behöva låna slantar så ska man göra detta hos något välkänt "institut". Säger dom Nej till lån så ska man nog helt avstå från lån. Släng detta och alla andra liknande erbjudande i papperskorgen. Dåliga "Google-översättningar" kommer inte från seriösa företag.

Inga kommentarer: