tisdag 14 juli 2015

Dom som styr och moralen

» Berlusconi slipper undan igen:
Silvio och Silvia i samspräk

Som jag skrev för några dagar sedan så var den italienska fiffelpolitikern Silvio Berlusconi ordförande i den Europeiska Unionen just i samband med att Sverige 2003 höll folkomröstning om vi skulle avskaffa våra kronor och gå över till Euro-valutan. Resultatet av omröstning för 12 år sedan blev att vi sade Nej till Euron. 10 år senare, 2013 dömdes Silvio Berlusconi till 7 års fängelse för bland annat skattefiffel. 2 år av domen benådades automatiskt och resten slapp han sitta av i fängelset pga sin ålder, över 70 år. Nu har han på nytt dömts till fängelse, denna gången i tre år, för bland annat mutor som utfördes 2006. Men, även denna gången slipper den stackaren sitta av sin dom i fängelset. Anledningen är tydligen att preskriptionstiden snart går ut så domen hinner inte överklagas. Har man resurser och förbindelser så lyckas man allt som oftast smita undan. Silvio Berlusconi är inte den första EU-ordföranden med begränsad moral. Just nu är det Luxemburgs f.d. premiärminister och finansminister Jean-Claude Juncker som är ordförande. Under åren 1998-2009 var han som sagt finansminister i lilla Luxemburg. Under samma period har Luxemburg varit ett skattefifflarnas paradis.

» Bedragare del 200:

Ett jubileum får vi väl fira med ett speciellt erbjudande om att i princip få en Apple Watch. För det är väl något som vi alla går och drömmer om.

Applewatch info@starburstmedia.se

Vi behöver din hjälp!

Apple lanserar deras nyaste produkt - Apple Watch. Därför behöver vi din hjälp. Du kan hjälpa oss med att testa den nya Apple Watch, berätta för oss om din upplevelse av produkten och efteråt får du helt enkelt lov att behålla den nya Apple Watch som tack för hjälpen!

Ansök nu och se om du blir vår lyckliga testperson!

Fast om jag ska vara uppriktig så har jag inte riktigt fattat finessen med en Apple Watch. Jag har redan en armbandsklocka, och har inga önskemål om att den ska utföra några andra tjänster till mig än att tala om tiden om jag tittar på den. Så även om detta hade varit seriöst (vilket det naturligtvis inte är) så hade jag inte nappat. Släng skiten i papperskorgen - även om det är ett jubileum. Och detta trots att man skickat flera mejl till mig.

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.

Inga kommentarer: