onsdag 17 juni 2015

Utrensning, produktutveckling, tryckfel och salut

The big boss Ebba
» Kristen människokärlek: Den 9 juni tyckte jag till om det faktum att nyvalda KD-ledaren Ebba Busch Thor gett partiets gruppledare i Riksdagsgruppen, Emma Henriksson, sparken. Det stod alltså klart att utrensningarna av konkurrenterna satte igång. Nu läser jag att den kristna partigruppen haft möte och valt en ny gruppledare i Riksdagen. Och "the big boss" fick sitt förslag valt, nu är istället Andreas Carlson gruppledare. Fast hälften av ledamöterna var tydligen inte allt för entusiastiska till det nya valet, och hur den interna demokratin fungerar. Hälften av ledamöterna lade nämligen helt enkelt ned sina röster vid valet. - "Det var en markering för Emma. Det är många som tycker att hon gjort ett bra jobb. Samtidigt måste partiledaren få göra sitt val. Det är bara att gilla läget" som någon uttryckte det. Och sedan säger man inte mer ty "the big boss" herself, Ebba Busch Thor, har gett order om att inte prata om voteringen. - "Vi skulle hålla det inom gruppen" som det uttrycktes. Happy days are here again, som man ibland uttrycker det. För övrigt finns det nog något bibelcitat som kan kännas lämpligt. Men jag har läst Bibeln sämre än Ebba Busch Thor har gjort så jag kan inte komma på något.

Spotifys nya logga
» Det kallar jag produktutveckling: Efter flera års arbete och funderande har nu Spotify lanserat sin nya logga. - "Den nya gröna färgen tar för sig bättre och hör bättre hemma i vår nya färgpalett som består av närmare tre dussin färger. Den är mer fräsch och modern och känns också skönare för ögat, särskilt i fullskärmsläge" kommenterar Spotifys designteam utarbetandet av den nya loggan, som tagit flera år. Skillnaden från den gamla är alltså att den har en enda färg, och att denna gröna färg har en annan nyans än den tidigare gröna färgen. - "So much green talk today, thinking about getting a green juice for dinner now. So inspired" är en annan officiell kommentar - ej översatt. Och visst känns det som en viktig produktutveckling? Den här nya underbara gröna färgen känns som något som kommer att fungera fantastiskt under kommande år. Jag tror faktiskt att det är den här nya gröna färgen som kommer att göra att Spotify går vinnande ur striden mot Tidal/Wimp och nya Apple. Den ger en Wow-känsla när man ser den! Jag har själv bestämt mig för att nu överge Wimp och istället använda mig av Spotify för min musikunderhållning. Det är verkligen Wow! Eller...?

Dagens ETC - före sin tid
» Tryckfelsnisse: Även den bästa kan fela, skulle man också kunna satt som rubrik. Tidningen Dagens ETC är en daglig tidning som verkligen är före sin tid. Men i dag blev det nog lite fel när rubriken berättar att det i dag är torsdagen den 17 juni. I min kalender är det fortfarande bara onsdag! Jag skulle väldigt gärna vilja se minen hos den ansvarige rubriksättaren eller redigeraren (eller vem som nu sätter ihop framsidan) när han upptäcker vad som står på framsidan på den tryckta tidningen (och på den publicerade .pdf-versionen). Jag är däremot lite osäker på om jag vill höra hans svavelosande kommentar till det hela. Men det hade kanske också blivit kul att höra? Trots detta lilla missöde tycker jag att du ska testa Dagens ETC - "En röd dagstidning för ett grönare Sverige" som man kallar det. Dagens ETC är den dagstidning i Sverige som ökar mest just nu. Och, det finns en förklaring till detta. Man är helt enkelt före sin tid...!

» Nya saluter: Vår nya lilla prins, Nicolas Paul Gustaf Bernadotte O'Neill, har redan fått sitt landskap i gåva. Hertig av Ångermanland ska det lilla pyret benämnas. 105 skott har i landet skjutits för att fira denna stora händelse. Och vi är ju så stolta! Fast jag har en undran. Varför har han bara fått tre namn? Visst ska väl kungligheter ha fyra namn? Eller har jag missat något? Jag har inte heller sett vilket efternamn han får. Så jag har tagit med båda i min lilla gratulation. Man ska alltid gratta föräldrar som får barn. Men i övrigt gäller vad jag alltid har sagt. Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6. Så kan vi spara på krutet och slipper skjuta saluter och sluta föra väsen runt hela Sverige.

Avskaffa monarkin

AVSKAFFA DEN OTIDSENLIGA MONARKIN

Inga kommentarer: