fredag 26 juni 2015

Sommardag

» Kärnkraftens kris:

Atomkraft nej tack
Den svenska kärnkraften befinner sig i kris. Vattenfalls och Eons besked om att slutligt stänga ner 4 gamla kärnkraftsreaktorer har skapat panik hos landets kärnkraftskramare med Folkpartiets Jan Björklund i spetsen. Han och dom andra tror nämligen att det inte kostar något att driva ett kärnkraftverk så då kan det ju inte bli för dyrt heller. Därför måste det kännas som ännu en rak höger i planeten när det nu berättas att Vattenfall skruvat ner produktionen i de kärnkraftverk som trots allt är i drift eftersom elen från kärnkraften inte kan konkurrera med billigare el som produceras av de svenska vattenkraftverken och vindkraften. Det är dags för Janne och dom andra kärnkraftskramarna att inse, att den fria marknaden som dom så vackert förespråkar i andra fall, just nu har inlett avvecklingen av svensk kärnkraft. Oskarshamn 2, som det senaste beskedet gällde, har redan stått stilla i flera år eftersom det krävs många sköna miljarder i upprustning för att detta gamla och ganska slitna kärnkraftsaggregat skulle kunna producera el på ett säkert sätt. Eon drog helt enkelt slutsatsen att det blev alldeles för dyrt att fullfölja dessa investeringar. Det är dags för Jan Björklund att inse att det alternativ i folkomröstningen om kärnkraft som en gång hölls, och som innebar en "Avveckling med förnuft" nu har nått till den punkt där förnuftet bestämmer att det är dags för avveckling. Folkomröstningen beslutade också att det inte skulle byggas ny kärnkraft. Och även här säger förnuftet och marknaden samma sak. Det blir för dyrt! De få länder som trots allt bygger nytt gör det med stora subventioner från skattebetalarna. Det lönar sig inte företagsekonomiskt! Det är bara för Jan Björklund att inse detta, eller han har för svårt för att fatta så komplicerade saker som Marknadsekonomiska realiteter?

» Bedragare del 188:

Ibland blir dom komiska. Jag upphör aldrig att fascineras av komiska "google-översättningar". Ibland blir det helt enkelt för komiskt. Hur som helst dök det här erbjudandet upp på morgonen.

Få ut din €50 presentkort för Clas Ohlson!

Clas Ohlson

Bra gjort, Din e-postadress valt!
Hej sven@swl.nu,

Se till att du hävdar din chans att vinna denna kupong. Om du inte gör det, måste vi ge det här en chans att nästa lyckliga vinnaren.

Dagens Draw: sven@swl.nu

Dela dina åsikter och erfarenheter med andra genom att besvara och hämta ut ditt presentkort från clas ohlson!

Fortsätta

Detta är en annons
(eller motsvarande Visakort)

För att avregistrera besök här
PO Box 1960 #22445 Wilmington, DE 19899

Jag undrar varför det var bra gjort av mig att bli utvald? Att det är en annons (om än en oseriös sådan) begriper jag. Men det där med "eller motsvarande Visakort" det begriper jag inte alls. Och varför jag ska åka till USA för att avregistrera mig, det begriper jag verkligen inte. Möjligen skulle det vara för att slå någon på käften som skickar ut det här dravlet. Som jag sagt snart 200 gånger, släng skiten i papperskorgen! Jag gjorde förresten ett försök att vidarebefordra skiten till Clas Ohlson "för kännedom". Men det var inte så lätt, dom har ju inte en e-postadress (för att slippa så'n här skit) utan ett formulär att fylla i. Och att kopiera mejlet var inte så lätt, för det formuläret fick inte innehålla ett antal tecken - som finns i mejlet.

Inga kommentarer: