lördag 14 februari 2015

Skolan, Kakao och Nassar

Undervisning
» Nu är det bara Sverige kvar: Den chilenska kongressen har nu fattat beslut om att avskaffa möjligheten för privatägda skolor i Chile som finansieras med hjälp av pengar från skattebetalarna att betala ut verksamhetens överskott till ägarna. Det innebär att Sverige nu är ensamma i hela världen om att tillåta vinstdrivna och skattefinansierade privata skolor. Alltid något vi kan vara ensamma om! Fast det är tveksamt om ifall det är något att vara stolta över. Sverige var tidigare ensamma om möjligheten tillsammans med Chile, där den en gång infördes av högerdiktatorn Pinochet. Privata skolor som drivs av pedagogiska utmaningar och inte vinstintresset är välkomna på många håll i världen. Men skolor som har som mål att maximera överskottet till ägarna, men som vill finansiera detta med skattebetalarnas pengar, är inte välkomna i resten av världen. Är det inte dags även för Sverige att sätta stopp för detta? Som Aftonbladet skriver: - "Skolorna plundras av glada direktörer". Det är många slantar att tjäna på skattefinansierade skolor. Men någonstans ska pengarna sparas in. Det är alltså lägre personaltäthet i privata skolor, det är lägre löner i privata skolor. Men, man måste ju spara in på något för att det ska kunna bli miljonvinster att betala ut till anonyma riskkapitalbolag i olika skatteparadis. Till och med om kommunen betalar ut extra slantar för att kunna höja lärarlönerna så kan man ju låta bli att använda pengarna till detta för att maximera vinsten som jätten Academedia planerade. Det är alltså dags för Sverige att göra precis som exakt alla andra länder i världen gör. Sätt stopp för vinstdrivna skattefinansierade skolor! NU!

» Bedragare del 106: Dagens exempel hittar vi inom kategorin "jag har en massa pengar som jag vill sätta in på ditt konto". Denna gången är det dottern till en kakao-handlare i Elfenbenskusten som tydligen nu vill föra ut pengarna. Fast det framgå inte riktigt varför hon inte kan föra ut dom på vanligt sätt utan måste gå via mig.

Från Fröken Esther Desmond.

Kakao
Hej Kära,

Hoppas detta mail möter dig väl, vänligen tillåta mig att presentera mig själv för er, jag är fröken Esther Desmond Dottern av den sena Mr och Mrs Michael Desmond från Elfenbenskusten. Som var en berömd kakao köpman baserad här i Abidjan den ekonomiska huvudstaden i Elfenbenskusten (Elfenbenskusten). Jag söker för din hjälp för att hjälpa mig att överföra summan av $ (7.500, 000.00USD) som jag ärvt från min sena far till ditt bankkonto.

Jag är villig att erbjuda dig 20% av det totala fond som ett sätt att ersättning efter överföringen för din tid och ansträngning. Alla nödvändiga dokument om denna fond är intakta. För mer information om denna fond och jag kommer lika skicka mina bilder så att du kommer att se och veta vem jag är.

Watling för ditt samarbete.
Tack och må Gud välsigna
Högaktningsfullt.
Esther Desmond.

Vi kanske ska påpeka att ivorianerna vill att landet på alla språk kallas "Côte d'Ivoire", men det har vi svenskar struntat i. Jag kommer också att strunta i att kontakta Esther Desmond (m_dikko40@yahoo.co.jp), vars e-postadress tydligen är i Japan. Jag tror att jag struntar i det hela, Esther får fixa sina slantar på annat sätt. Annars är ju översättningen relativt bra, även om det finns en del frågetecken på några ställen. Det kan inte ha varit en auktoriserad eller professionell översättare som gjort jobbet.

Typisk nasse
» Terroristerna slår till: Polisen i Stockholm har under gårdagskvällen gripit flera terrorister utanför Expressens och Dagens Nyheters redaktioner. Flera personer, både tidigare dömda och sedan tidigare misstänkta för olika våldsdåd, är gripna. Brottsmisstanken den här gången är "förberedelse till grov misshandel och olaga hot mot grupp". Det handlar alltså om ett antal medlemmar av den högerextrema, nazistinfluerade, extremnationalistiska gruppen Svenska motståndsrörelsen om ni inte förstått det. Uppenbart är att dom är missnöjda med att media granskar vad dom sysslar med. Och troligtvis är syftet att skrämma media från att skriva om saker som inte passar dessa spolingars syn på hur vår värld ser ut. Det var samma grupp som på olika platser runt om i Sverige nyligen försökte skrämma olika nyhetsmedia från att rapportera från minneshögtiden för Förintelsens offer. Läs mer hos t.ex. Aftonbladet och Svenska Dagbladet. Det är verkligen dags att ta i med hårdhandskarna mot denna grupp av terrorister som i dag är det största hotet mot den svenska demokratin och vår yttrandefrihet.

Slopa bidragssamhället
» Va!!!: Er bloggare är läsoman, dvs jag är beroende av att läsa tidningar och tidskrifter. Och om jag inte har något att läsa (helst på papper, men också på nätet) så får jag i princip abstinensbesvär. Mycket av det jag läser bekräftar de åsikter jag redan tidigare hade. Jag läser både tidningar som stämmer överens med min åsikt, men också "motståndarnas" publikationer. Och även där kan man ju ofta hitta texter som bekräftar mina åsikter (mina fördomar...). Men det händer att man blir överraskad också när man läser. - "Men det kan väl ändå inte vara sant?" blir den spontana reaktionen. Ett sådant tillfälle är när jag på Dagens Arenas sajt läser att ROT-avdragen för renoveringsarbeten på bostäder i utlandet har ökat med 155% mellan 2011 till 2014. Det kan väl ändå inte vara sant att man får göra ROT-avdrag i Sverige för byggarbeten som sker på semestervillan på franska rivieran, i Spanien eller på annat håll i utlandet med 51 miljoner kronor? Men det visar sig vara sant. Förra året fick vi svenska skattebetalare subventionera andra svenskars nya swimmingpool, nya badrum, nya uteplats osv i semestervillan någon annanstans inom EU. Det är faktiskt sant! Man kan få bidrag från svenska skattebetalare för att bygga till semestervillan i Spanien! Helt obegripligt! Antagligen kan man få RUT-bidrag av oss svenska skattebetalare för städningen av villan på rivieran också.

Inga kommentarer: