söndag 8 februari 2015

Det är synd om Jan Björklund

Jan Björklund kaxar upp sig
» Stackars Jan: Jag läser att Jan Björklund anser sig vara utsatt för ett drev. Fast då vet han nog inte vad han pratar om. Om någon politiker varit utsatt för ett drev på senare år är det Håkan Juholt som förföljdes av media och politiska motståndare samtidigt som hans egna partikamrater verkligen hade ett drev mot honom och totalt förrådde honom. DET var ett drev. Att kalla den kritik som Jan Björklund utsätts för, för ett drev, är att övervärdera bloggen Sven Tyckers betydelse. Att jag på bloggen bedriver ett drev mot denna misslyckade folkpartikel innebär inte att han i allmänhet utsätts för ett drev. Allvarlig kritik sprids däremot mot Skoltalibanen Jan Björklund som med sin betygshetsande kravskola trampat i klaveret vid upprepade tillfällen och där den plötsligt uppdykande kravliberalismen inom Flyktingpolitiken inte stämmer överens med en äkta socialliberal flyktingpolitik. Men så var lappkastet uppenbarligen inte alls förankrat i partiet heller. Läs gärna intervjun i Aftonbladet. Den innehåller en hel del komiska bortförklaringar. Detta blogginlägg är ett led i drevet mot Jan Björklund. Men han läser det inte själv så det vet han inte om. Det är inte synd om Jan Björklund!

Utslätad nyhetsrapportering
» Vart är journalistiken på väg: Aftonbladets chefredaktör Jan Helin ägnar sin söndagskrönika åt att fundera över hur den oberoende journalistiken ska överleva. Samtidigt som vi alla vill att den oberoende journalistik ska överleva så ska den också finansieras. Och detta är en svår fråga. Jan Helins tankar kommer just nu som ett svar på den ganska våldsamma kritik som förekommit både internt och externt mot Aftonbladets planer på en speciell avdelning för "betalt innehåll" eller "sponsrat innehåll" eller på engelska "branded kontent" eller på förenklad svenska "betalda reklamartiklar". Jan Helin lovar att det ska tydligt framgå att artiklarna är sponsrade eller betalda. Antagligen lika tydligt som det framkommer att löpsedlarna på nätet om "Han vann 5 miljoner" är en annons från något spelbolag. Det står "Annons" längst upp i ett specialdesignat typsnitt som har extra tunn skrift och i en teckenstorlek klart mindre än vanlig löptext. Dessa lurendrejeriannonser" är lika irriterande som när man möts av en annons som täcker hela skärmen så fort man loggar in på en sajt. En annons man måste klicka bort för att inte tvingas glo på den i 15 sekunder. Men som sagt, journalistiken måste ju betalas... Ett annat fenomen är den utlokaliserade och utslätade journalistiken. Tidningen Metro produceras ju idag nästan uteslutande av TT med TT-telegram. Men det är inte bara Metro som är beroende av TT. Det är alla tidningar. TT betyder ju Tidningarnas Telegrambyrå. Men nog går det lite för fort när det bara är TT-telegram. Se på den här skärmdumpen. Den tog jag i morse när jag tittade på mina Internetlöpsedlar för Metro och Sydsvenskan (och andra tidningar) via min startsida Superstart. Metro och Sydsvenskan var exakt likadana med exakt samma TT-telegram. Utslätning som sagt!

» Bedragare del 102: Är det någon som vet vad: - "Åtkomst till ditt konto är begränsat till följande nästa" betyder? Jag kan inte luska ut detta. Hur mycket jag än försöker så kan jag inte komma på vad Google-translate hade som ursprung när man fick ihop den meningen. Hur som helst så försöker någon inbilla mig att mina autogiron till Telia dragits två gånger. Alla mina fakturor till Telia betalas nämligen via Autogiro.

Telia
Hej,
Åtkomst till ditt konto är begränsat till följande nästa

Vi märkte att du har betalat din faktura två gånger

Din fil nr° : "00927188/2701"

För att bekräfta din återbetalning Logga in nu »

Hälsningar,

Annars såg jag på Telias hemsida att man för ett par dagar sedan varnade för bluffmejl som försökte lura oss att logga in och lämna uppgifter som vi nog inte ska lämna ut. Uppenbarligen är det en lönande verksamhet att lura oss med bluffmejl eftersom dom fortsätter att trilla in varje dag med någon nytt försök att lura oss. Släng dom i papperskorgen.

Inga kommentarer: