fredag 6 februari 2015

Om prostitution

Spärra in horkarlarna
» Sexköpslagen är ett föredöme: Jag såg i går på TV en debatt i SVT:s Debatt mellan Centerns Hanna Wagenius och Rosanna Dinamarca från Vänsterpartiet. Debatten handlade om Sexköpslagen, som ju gör det olagligt att köpa sex. Och den här lagen har under många år varit ett hatobjekt för Centerns Hanna Wagenius. Redan 2009 skrev hon en motion om att lagen skulle avskaffas och att sexköp skulle göras lagligt. Läs t.ex. det här blogginlägget från 2009 eller det här om en annan debatt från 2011. Hanna Wagenius, som är ordförande för Centerns Ungdomsförbund, har som sagt under en lång tid fört en intensiv kampanj för att legalisera sexköp. En tanke som är fullständigt absurd. Det är bara ett av många exempel på hur extremisterna inom bland annat Centerns Ungdomsförbund med sin extremliberalism fullständigt tappat kontakten med verkligheten. Debatten i TV var föranledd av en rapport som tagits fram på uppdrag av RFSU och som är tveksam till om den svenska lagen haft så stora positiva effekter som man önskat. Oenigheten om hur man ska tolka rapporten är dock total. Det här debattinlägget från en grupp jurister är ett exempel på motsatt åsikt. RFSU:s utvärdering visar att lagen inte haft alla de positiva effekter som man önskat. Men den visar inte att lagen inte haft några positiva effekter. Snarare är det så att den pekar på områden där man kanske måste förbättra lagen. Den berättar inte heller hur mycket av effekterna (och uteblivna effekter) som beror på lagen och hur mycket av effekterna som beror på förändringar i samhället. Att delar av prostitutionen flyttat till Internet beror kanske inte på Sexköpslagen utan på Internets utveckling? Att legalisera prostitution är en helt horribel tanke. De som har dom tankarna borde fundera en gång till och då placera in sig själv eller någon vän eller anhörig i gruppen som tvingas sälja sex. Fortsätt spärra in horkarlarna!

Romernas flagga
» Den svenska anti-ziganismen: Natten till i dag utsattes en romsk förening i Malmö för ett brandattentat. Ett attentat som är lika skrämmande och vidrigt som när liknande attentat utförs mot muslimska mötesplatser eller judiska mötesplatser. Rasismen från vissa grupper i Sverige (och på andra håll i världen) är skrämmande. Tyvärr är det så att rasismen mot romer ofta inte tas på allvar. Det sätt som vi behandlar de romska tiggare som sitter på marken runt om i landet (och runt om i Europa) är ett exempel på detta. Och förföljelsen och rasismen mot romer är ingen ny företeelse. När vi sörjer alla de judar som mördades under Förintelsen i Nazityskland glömmer vi ofta bort att romer utsattes för exakt samma metodiska utrotning av Nazisterna. Och även om jag tror att vi i Sverige trots allt inte tillhör de värsta länderna så har vi inte mycket att skryta om. Förhållandena i Sverige har gjort att många romer inte litar på myndigheter. Men jag hör också regelbundet i jobbet berättelser från olika länder på Balkan om hur det är att leva som rom där. Rumänien är inte ensamma om ett vidrigt sätt att behandla människor. Vi har mycket att skämmas för! Och jag förstår att man väljer en tillvaro i Sverige som inte är acceptabel. Denna är trots allt bättre - eller snarare mindre vidrig - än att stanna "hemma".

» Bedragare del 101: I förrgår dök det under några minuter upp ett antal exakt likadana mejl som berättade att det var problem med mitt Visa/Master kort. Fast man gjorde ett stort misstag när man försökte lura lilla mig. Jag är inte kund hos Swedbank!

Swedbank
Kära medlemmar Swedbank ,
Ditt konto har slumpmässigt pekar i vlrt system en del av vlr rutinmässiga säkerhetsltgärder. Detta är en ltgärd för att se till att en man är den enda som har tillglng till och användning av ditt konto och garantera säkerheten. Vi kräver att alla flaggade konton kontrollera sin information pl fil med oss. För att bekräfta din information pl den här glngen, besök vlr säkra server webbformulär genom att klicka pl länken nedan.

Klicka Här För Att Kontrollera Ditt Kreditkort online

Tack för att du använder vlra tjänster!
Tjänste Faktureringar

Dessutom är det ju alltid lite komiskt och misstänksamt när man inte kan skriva mejlen på riktig svenska. Blir verkligen människor lurade av komiska Google-translate mejl? Och inte blir det bättre när dom inte klarar av att skriva bokstaven "å". Släng skiten i papperskorgen!

Inga kommentarer: