fredag 20 februari 2015

Om gräddfiler

Hans Majestät
» Hans kommer på besök: Jag ser på Intranätet att Migrationsverkets huvudkontor i Norrköping skulle få fint främmande i dag. Hans kommer nämligen på besök. Vår generaldirektör Anders Danielsson kommenterar det hela så här: - "Vi välkomnar Hans besök hos oss på Migrationsverket. Det är bra att vi får möjlighet att visa vad vi jobbar med varje dag, och självklart väldigt roligt att vi kan bidra med kunskap i de här frågorna." Som ni förstår av den bild jag valt så handlar det naturligtvis om att Hans Majestät Kung Carl XVI Gustaf Folke Hubertus Bernadotte ska besöka Migrationsverket. Man ska tydligen visa vad vi på Migrationsverket sysslar med, och det kan ju vara intressant för Knugen att få veta. Och det här har fått mig att fundera lite om ifall vi behandlas lika här i världen. Jag träffar ju i jobbet de som inte får stanna i Sverige. Och en grupp som mycket ofta gör mig upprörd och arg och som får mig att skämmas över svensk lagstiftning är de som vill söka uppehållstillstånd i Sverige som anknytning till övrig familj som redan bor i Sverige. Det kan handla om pappor som utvisas hem till sitt gamla hemland som befinner sig i fullt krig för att där uppsöka den svenska ambassaden och söka att få återvända till Sverige och sin hustru och sina barn. Ett förfarande som mycket väl kan ta mer än ett år. Man straffar alltså små barn som får leva utan sin pappa i mer än ett år. Det kan handla om den unga killen som går andra året på gymnasiet, som talar perfekt svenska men som utvisas till sitt gamla hemland där han riskerar att kallas in för militärtjänstgöring i ett land som står på randen till krig. Allt för att han där ska söka upp den svenska ambassaden för att söka om uppehållstillstånd i Sverige och återförenas med sina föräldrar som redan bor i Sverige - om kanske ett år. Man kan bli förbannad för annat! Jag undrar om Madeleine Thérèse Amelie Josephine Bernadottes make Christopher O'Neill i god tid behövde söka uppehållstillstånd i Sverige på Sveriges ambassad i Washington och sedan väntat ett år på beslut om att få åka till Sverige. Och om han hade låsts in på ett Förvar och utvisats om förfarandet inte var klart innan han reste hit? Och jag undrar om Silvia Renate Sommerlath behövde göra samma förfarande innan hon fick flytta till Sverige. Hur som helst ser jag att besöket varit nyttigt. - "Det är en ära för Migrationsverket. Kungen visar en stor förståelse för våra frågor" är Generaldirektör Anders Danielssons kommentar efter besöket. Hur som helst kommer jag att tänka på en av de många grabbar som ska utvisas, som för ett halvår sedan frågade efter adressen till Kungen. Han var missnöjd med de beslut som fattats och tänkte att det var sista utvägen att vädja till Kungen om hjälp. Jag berättade för honom att det nog inte var så mycket nytta eftersom Kungen inte har någon makt eller något att säga till om. Men han fick gärna adressen. - "Vad har ni honom då till" var hans reaktion. Vad svarar man på det?

Hand
» Om viktig forskning: Jag kan konstatera att canadensiska forskare nu vetenskapligt bevisat att jag tillhör den trevligare delen av mänskligheten! Forskare vid McGill University i Kanada under ledning av professor emeritus Simon Young har nämligen funnit ett starkt samband mellan hur trevliga vi är mot kvinnor och längden på våra fingrar. Män som har ett ringfinger som är längre än pekfingret är i genomsnitt mycket trevligare! Och jag kan konstatera genom att granska både min högerhand och min vänsterhand att jag har tydligt kortare pekfinger än vad mitt ringfinger är. Jag har ännu inte hunnit fråga Ingela, min älskade hustru sedan mer än 28 år, hur hon ser på saken. Men även om hon nu skulle tycka annorlunda så måste hon ju trots allt ge med sig för vetenskapen! En intressant fråga man kan ställa sig är hur någon forskare ens kommer på tanken att studera sambandet? Vill ni läsa mer så kan ni göra det här och här. Själv rekommenderar jag den första länken. Båda länkarna leder nämligen till samma artikel hos Aftonbladet, men på den första slipper ni en automatiskt startade reklamfilm som irriterar. Den här handen tillhör uppenbarligen en människa som är mindre trevlig. Fast det finns en del indicier som talar för att det kanske är en kvinnlig hand. Men man ska inte ha fördomar så jag betecknar den som "Hen".

» Bedragare del 112: Ett litet undantag när det gäller min serie med bedragare. Det handlar inte om e-postbedragare den här gången. Istället startades den här sidan upp när jag öppnade upp en annan sida på webben. Tänk att jag som Chrome-användare kan få 600 kronor bara för att svara på en del frågor.

Webbläsaren Opera
Kära Chrome-användare,

Du är dagens hedersbesökare: torsdag, 19 februari 2015

Vänligen genomför denna korta undersökning och få en gåva till värde av 600 kr.

Det största problemet är att jag inte använder Chrome utan Opera! Alltså är det lite skumt det hela. Det hade varit spännande att se vilka frågor jag skulle svara på? Men jag struntar i det. Fast om jag hade varit Chrome-användare undrar jag hur jag tänkt? Förhoppningsvis hade jag blivit tveksam just genom sättet att uttrycka sig om ersättningen. Du får inga 600 kronor för att svara på frågor. Antagligen hade dom behövt uppgifter om kontot att betala ut pengarna till... Jag vill hur som helst rekommendera det norska alternativet Opera.

Inga kommentarer: