måndag 9 februari 2015

Flyktingar

Ta alla i hand
» Flyktingmottagande: Jag såg en lista över de svenska kommuner som tar emot minst antal flyktingar per 1000 innevånare. Och det är ju en spännande lista kan man tycka. Och med tanke på den diskussion som pågår om att mottagandet av flyktingar måste spridas jämnare så tänkte jag titta på hur dessa kommuner styrs. Så det blev lite letande på Internet här och var, på kommuners hemsidor och på Wikipedia med mera. Jag valde de 20 kommuner i landet som har det lägsta flyktingmottagandet och konstaterade att 9 av de 20 hade en Socialdemokratisk kommunstyrelseordförande, 7 hade en Moderat ordförande, 3 hade en Centerpartistisk ordförande och 1 hade en Folkpartistisk. Och det stämmer ju inte med er bloggares teori om att den här debatten egentligen borde diskuteras på Moderaternas partikongress. Men, så gjorde jag en ytterligare lite grundligare granskning, och kunde då konstatera att det senaste valet hade inneburit maktskifte i 7 av de 20 kommunerna. I 6 av kommunerna hade en Moderat ordförande ersatts av en Socialdemokrat och i en kommun hade en Centerpartist sparkats och ersatts av en Socialdemokrat. Före valet för några månader sedan styrdes alltså 13 av de 20 mest egoistiska kommunerna av en Moderat, 4 av en Centerpartist, 2 av en Socialdemokrat och 1 av en Folkpartist. Och nu stämde verkligheten mer med min teori. Puh! Sprid flyktingmottagandet bättre i Sverige - och i Europa!

Karta över Västbanken
» Viktigt statsbesök: I dagarna kommer Palestinas president till Sverige på ett officiellt besök. Han har bjudits in av Statsminister Stefan Löfven, och det hela är naturligtvis en markering om att både Israel och Palestina ska behandlas som jämbördiga parter. Och Sveriges utrikesminister Margot Wallström ville ju också göra ett officiellt besök i Israel för att markera att vi vill behandla båda parterna som just jämbördiga parter. Det besöket i Israel fick dock ställas in eftersom Israels Utrikesminister Avigdor Lieberman vägrade ta emot Margot Wallström. Och Israel är också mycket kritiska till att president Mahmud Abbas kommer till Sverige. Så kritiska att Israels ambassadör i Sverige Isaac Bachman på Svenska Dagbladets debattsida skrivit ett debattinlägg där han tycker att Palestinas president ska stanna hemma och kapitulera inför Israels krav istället för att åka runt i världen. På Dagens Nyheters ledarsida listades för någon dag sedan de fem stora olösta frågorna för att kunna lösa konflikten. 1993 slöts det s.k. Osloavtalet där Palestinierna erkände staten Israel innanför de gränser som rådde före sexdagarskriget. Dvs att ockupationen av Golanhöjderna från Syrien, Västbanken och Gaza skulle upphöra. Det som skett sedan dess är att Israel lämnat Gaza, men håller området i ett skruvstäd och förbjuder normal import och export t.ex. På Västbanken och Golanhöjderna har mängder av bosättningar byggts på mark som tillhör Palestinierna. I dag bor mer än en halv miljon israeler på ockuperad mark. Något som är ett brott mot internationella lagar som förbjuder att man flyttar in sin egen befolkning (och samtidigt tränger bort den ursprungliga befolkningen) på ockuperad mark. Och det finns inga som helst tecken på att Israel är villiga till att stoppa den ständiga utbyggnaden av bosättningar. När nu president Mahmud Abbas kommer till Sverige finns det anledning att kritisera den palestinska myndigheten för många saker. Men den stora bromsklossen för en fred är Israels vägran att stoppa bosättningspolitiken som ju längre den pågår gör en Palestinsk stat allt mer omöjlig. Vilket naturligtvis är den israeliska taktiken.

» Dagens visdomsord: - "Det är ont om begåvat folk, men man kan ju inte vara överallt." Kan det sägas mer tydligt?

» Bedragare del 103: Så har nu ännu en attraktiv ryska fattat tycke för en gammal utsliten gubbe från Sverige. Om vi ska tolka det hela som ett inlägg i det nya Kalla kriget, som ett ryskt invasionsförsök eller något annat lurt vet jag inte. Men så här skriver Natalia:

Hello Darling!!!

I am Natalia from Russia, a confident, able girl from Russia with lots of self-esteem and immense desire to find my love and soul mate?

Hjärta
I am longing for a strong and loving person, so that I can feel protected and loved in his arms and sleep peacefully placing my head on his shoulder.
Do you need that loving girl whom you would like to talk to about all those things which men like and think?
Well I am there to listen as I too like your boyish things, rather I feel attracted to those with much of those interesting masculine whims and fancies!!!
I am hot when you want it the most. I am calm when I feel you like it that way. I am a person who can adjust towards various situations in life.

Actually, most of us (Russian girls) are a perfect mix of both sides of this feminine nature. I am sure you won’t get bored.
So come on join us here at this website where you will find thousands of hot and beautiful girls (like me!!! Do you think I am?).

Just click here dear!!!

Fast om hon verkligen heter Natalia är tveksamt. Jag fick nämligen två mejl mer eller mindre samtidigt med samma innehåll. Fast det ena kom från en Valarie och det andra från en Ingrid. Kanske heter hon Valarie Ingrid Natalia? Eller något annat. Hur som helst, släng skiten i papperskorgen!

Inga kommentarer: