lördag 29 november 2014

Ta varning av Danmark

Håll Sverige rent från SD
» Det danska fiaskot: Hur ska vi behandla rasisterna? Framgångarna för Sverigedemokraterna har skapat en debatt om hur vi ska behandla partiet. Ska partiets företrädare släppas in i de fina salongerna och partiet behandlas som alla andra partier. Eller ska vi fortsätta att ta avstånd från idéerna, visa att vi inte accepterar partiets rasistiska och ofta rent nazistiska rötter. Rötter som fortfarande lever och frodas inom partiet trots att partiets ledning officiellt försöker hävda att man tar avstånd. De som tycker att vi trots allt måste behandla SD som alla andra partier menar att demokratin kräver detta. Man hävdar att partiet ju fått stora framgångar trots detta "uteslutande" och att det därför är dags att använda en annan taktik. Situationen i våra grannländer Danmark och Norge visar dock att detta inte är en hållbar strategi. I Danmark och Norge har SD:s meningsfränder släppts in i de fina salongerna. I Norge har dom släppts in i Regeringsunderlaget och i Danmark har de etablerade partierna mycket tydligt valt att anpassa sin politik till Dansk Folkepartis rasistiska och invandrarhatiska politik. Effekten är att SD:s meningsfränder i Danmark och Norge har fått ett klart större stöd än vad Sverigedemokraterna trots allt har. Den senaste undersökningen i Danmark visar att Dansk Folkeparti nu är Danmarks största parti. Och detta trots att invandringen till Danmark är mycket mindre än till Sverige och trots att de andra partierna, inklusive Socialdemokraterna i Danmark, anpassat sin politik till Dansk Folkeparti. Detta även om Högerpartierna varit ännu mer villiga att anpassa sig. Här hemma i Sverige är dock kraven på anpassning främst spridda enstaka röster från Moderata lokalpolitiker som ser en chans att vädra sin egoism. Den vanligaste Högeralliansstrategin är lyckligtvis fortfarande ett avståndstagande från SD:s egoistiska och rasistiska invandringspolitik. T.ex. företrädd av den här ledaren i Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan som ju (tyvärr) numera publicerar identiska ledare. Detta sedan Bonnier via Sydsvenskan köpt upp Helsingborgs Dagblad (med Landskrona-Posten och Nordvästra Skånes Tidningar). I det här fallet blev den högerstyrda ledaren relativt bra, men tyvärr har HD:s tidigare oberoende och ofta spännande tankar försvunnit och förvandlats till ganska lätt förutsägbara borgerliga propagandatexter.

Thulins Skåne-pepparkakor
» Om att göra bort sig: Ibland sitter man och surfar runt utan att ha något speciellt mål. Vid ett sådant tillfälle råkade jag på en "test av pepparkakor" på Expressens sajt. Men om man testar saker så ska man veta vad man gör. Bland alla de olika små pepparkakorna från olika tillverkare hade man även stoppat in vår skånska klassiker "Skånepepparkakor" från Thulins bageri i Simrishamn. En skånsk klassiker som jag ätit med glädje sedan jag var barn. Men det här är ju inte en vanlig pepparkaka som man äter som godis och tilltugg. Det är nästan mer som en liten söt macka som ska ätas med smör på. Precis som man inte äter mackor "torrt" så äter man inte en Skånepepparkaka "torrt". Men det har dom tydligen gjort i testet och sedan jämfört med andra traditionella pepparkakor? Jag bara ruskar på huvudet! - "Säkert okej med smör och ost på, den lanseras också så på förpackningen" skriver man. "Lanseras"? Jag är 62 år och har ätit dessa härliga kakor sedan jag var barn och redan då var det en Skånsk klassiker. Det är ungefär som att testa saft och sedan jämföra med en tillverkare av vin och spä den med vatten också! Hahaha! Där gjorde ni bort er på Expressen!

Några andra som gjort bort bör vara politikerna i Ragunda. Jag ser en liten notis att för att spara pengar på de matlådor som skickas ut till pensionärer som får hjälp med maten så ska man spara in på sylten till pannkakorna. Vem f-n äter pannkakor utan sylt? Det kan kommunpolitikerna i Ragunda roa sig med. Höj skatten med 0,1 öre så fixar det sig!

» Bedragare del 62: Dagens exempel kommer från Apple som hävdar att mitt iTunes-konto kommer att upphöra. Det ska påpekas att jag faktiskt tror att jag ett ett sådant konto. Så om det upphör så kan det bero på inaktivitet! Läs och begrunda - och skratta gärna lite då och då.

Ditt iTunes-konto kommer att upphµra inom 72 timmar
Apple [verification@apple.com]
Skickat: den 28 november 2014 13:51

Kµra Apples,

Vi µr ledsna att meddela att ditt iTunes-konto kommer att upphµra inom 72 timmar.
Fµr att undvika detta mµste du klara en snabb verifiering process.Please klicka nedan :
Verifiering.

Detta µr en automatisk message.Please inte respond.If du behµver hjµlp kan du besµka Apple Support.

Med respekt,
Apples kundtjµnst.
© Copyright Apple 2014

Dålig svenska, krystade förklaringar och oförmåga att kalla mig för mitt namn är några tips som innebär att mejlet är bluff. "Kµra Apples" som inledning bådar ju faktiskt inte gott. "Please inte respond" och "If du behµver hjµlp" är andra komiska inslag. Släng skiten!

Inga kommentarer: