lördag 22 november 2014

Stäng Bromma

Minska flyget
» Stäng Bromma: Det har i Stockholm och på många andra håll i landet brutit ut våldsamma gråtanfall över att den nya politiska majoriteten i Stockholm vill stänga flygplatsen mitt inne i bebyggelsen, Bromma. Upprördheten bland flygälskare över hoten mot Bromma är stor. Och det handlar om mycket. Ett av argumenten för att det absolut inte går att stänga Bromma är påståendet att Arlanda inte kan svälja all trafik som i dag går till Bromma. Vilket är struntprat. Det finns mängder med flygplatser med tre banor precis som Arlanda som har mycket mer trafik än Arlanda. Dessutom har det just blivit klart att de hot mot trafiken på Arlandas tredje bana som funnits nu upphävts. De boende i bland annat Upplands Väsby får tyvärr stå ut med oväsendet. Och detta innebär att kapaciteten på Arlanda utan större problem kan ökas. T.ex. genom att ta över den trafik på Bromma som måste finnas kvar. Dock är de som är störda inte nöjda. Ännu värre störda är de som bor under inflygningen till Bromma. Kanske är det istället affärsflyget som är mest beroende av Bromma. Den här artikeln i Svenska Dagbladet visar med önskvärd tydlighet hur en liten bortskämd grupp kräver privilegier som dom uppenbarligen skäms lite för eftersom man försöker dölja det hela i bokföringen. Verkligheten är den att det är olämpligt med flygplatser inne i städerna. De boende som störs av Bromma har för många årtionden sedan (redan när Arlanda projekterades) lovats att Bromma skulle stängas. Men så har inte skett. Istället växer trafiken på Bromma. Det är dags för det nu. Det är dags att planera för en stängning. Sedan kan man ibland skratta gott åt argumentationen också. Jag ser på SVT att Demoskop på uppdrag av Stockholms Handelskammare låtit undersöka synen på en stängning runt om i landet. Och naturligtvis tycker de flesta att Bromma kan vara kvar eftersom propagandan berättar att detta är absolut nödvändigt. Jag undrar om man varit lika positiva till Brommas fortsatta liv om man bott nära Bromma eller om man varit medveten om att Arlanda mycket väl kan svälja trafiken och då hamnar man dessutom automatiskt på samma flygplats som man kanske ska flyga vidare från till utlandet. Fast det ska erkännas att i varje fall vi i söder hellre tar oss till Kastrup i København som är en mycket större flygplats med mycket mer trafik är Arlanda - på lika många banor som Arlanda. Håll löftet till de boende kring Bromma och stäng flygplatsen!

Det sovande folket
» Ibland är dom kul: I torsdagens Svenska Dagbladet kommenterar SvD:s gästbloggare Fredrik Johansson Fredrik Reinfeldts tal om Öppna era hjärtan. Och han gör det med utgångspunkt på en essä skriven av moderaten Mats Johansson i Magasinet Neo. Och han tycker i sina rader att det saknades tre saker i Fredrik Reinfeldts tal. Ett tal som ju av många får skulden för att det gick åt skogen för Moderaterna i valet och att istället Sverigedemokraterna gjorde stora framsteg. Fredrik Johansson tycker först och främst att Reinfeldt i sitt tal borde framfört att: - "Sverige ska, på ren svenska, ställa till med ”ett j-vla liv” i EU för att andra medlemsländer ska göra sin del. Reinfeldt borde namngivit länder och sagt att han skulle kontakta dessa länders stats- och regeringschefer för att i skarpast lämpliga ordalag klargöra Sveriges position." Och naturligtvis har Fredrik rätt att Fredrik borde gjort detta. Men jag saknar en sak, som inte fanns med i något av de tre "kraven" på Fredrik Reinfeldts tal: - "Regeringen ska, på ren svenska, ställa till med ”ett j-vla liv” i Sverige för att alla kommuner ska göra sin del. Reinfeldt borde namngivit kommuner och sagt att han skulle kontakta dessa kommuners kommunalråd för att i skarpast lämpliga ordalag klargöra Regeringens position." Dvs i korthet, om alla EU:s länder tog sitt ansvar för alla flyktingar som flyr för sina liv, så skulle problemen varit lättare att lösa i det lilla antalet medlemsländer som tar sitt ansvar. Men, om alla svenska kommuner också tog sitt ansvar, och inte överlät ansvaret på ett litet antal kommuner, så skulle också problemen i Sverige varit lättare att lösa. Men om detta sade varken den ena Fredrik eller den andra Fredrik så mycket. Kan det bero på att det är främst just rika, välmående moderatstyrda kommuner som smiter undan?

» Bedragare del 57: Dagens bedragare vet jag inte säkert om det är en bedragare eller bara misslyckad Spam. Men jag har ingen häst eller annat djur som behöver "stråpellets" eller annat till hästen.

R A P S O O D I A OU
VAT EE 101292429
Tel +372 56 56 76 82, Fax +372 6070148 , info@rapsoodia.ee
Suur-Sojamae poik 9 , Tallinn, 11415 , Estonia
---------------------------------------------------

*Dear Sirs ,

Our company Rapsoodia OU from Estonia sells straw pellets and wood shavings for horse bedding or another animals in the 1000kg big-bag and 16 kg plastic bags .
If you are interested in cooperation with us,please report on the your wishes and quantities Straw pellets-
The price o -135 EUR /per tonne into 1000 kg bags on the our warehouse in Tallinn.
145 EUR /per tonne into 16 kg plastic bags .

Diameteer -8 mm

Wood shavings

Bale weight-25 kg/ 120 l

Pallet size-1,2 m x 1,5 m x 2,7 m or 40 bales

Trailer can mount-18 pallet or 720 bales or 18 000 kg

Price -3 .80 EUR per one bale on the our warehouse in Tallinn .

Also is possible the organisation of delivery to the buyer .
We have the good reputation and positive recommendations of our clients in your country.

We hope to hear from you soon.

The best regards,
Mr .Sergey Bogomolov
Sales Manager of
Rapsoodia OU

Uppriktigt sagt känns det lite "overkill" att skicka ut till en mängd adresser som inte har det minsta intresse för varan. Jag får i varje fall inte något förtroende.

Inga kommentarer: