söndag 23 november 2014

En kamp för fred

Skapa fred
» Mödosam väg till fred: Situationen i Israel / Palestina är just nu allvarlig. Just nu är det de grupper, på båda sidor, som inte vill ha en fredlig kompromiss som är aktivast. Palestinier har blivit aktiva med flera dödliga attacker. Det palestinska styret på Västbanken har inte full kontroll över desillusionerade palestinier som gett upp. Nya bosättningar på ockuperad mark, i brott mot alla internationella lagar, byggs. Palestinier förbjuds att röra sig. Och kollektiva bestraffningar mot palestinier gör att många inte känner någon annan utväg än att trappa upp våldet. Det är helt enkelt dags att ställa krav på den Israeliska myndigheten att ställa upp på seriösa samtal för att lösa konflikten. Det är dags att inte bara ställa krav på palestinskt ansvar utan även ställa krav på ansvar på Israel. Precis som den Palestinska myndigheten måste göra vad den kan för att ta kontroll över militanta palestinier så måste den Israeliska staten ta kontroll över de extrema ortodoxa judar som gör vad dom kan för att sabotera alla möjligheter till en kompromiss. Så länge Israel fortsätter med utbyggnaden av bosättningar på stulen mark, så länge man fortsätter att annektera mer palestinsk mark, så länge man fortsätter med kollektiva bestraffningar så kommer palestinska grupper inte att känna att någon lösning finns i sikte utan våld. Det svenska erkännandet av Palestina kan förhoppningsvis få efterföljare. Och visa för palestinierna att det faktiskt finns en utveckling som går åt rätt håll också. Redan tidigare har ju t.ex. de brittiska och irländska parlamenten uppmanat sina regeringar att erkänna Palestina. Och nu senaste har parlamentet i Spanien uppmanat den spanska regeringen till ett erkännande. Fortsätt den utvecklingen, det är den ENDA vägen mot att det en dag kan bli fred. Att Israel inser att man måste acceptera en självständig palestinsk stat som granne och att bosättningspolitiken är en återvändsgränd. OCH att palestinierna inser att den enda vägen till fred är just fredliga förhandlingar med internationellt stöd och att man måste acceptera att leva granne med en Israelisk stat.

Säg Nej till Nazisterna
» Fascister i Ukraina: Jag läser att Säkerhetspolisen beräknar att ett 30-tal svenska fascister och nazister rest till Ukraina för att där kriga för den Ukrainska regeringssidan mot de ryssar som med hjälp av Ryssland vill göra delar av Ukraina fritt från Ukraina. En grupp som blivit mycket mer omdebatterad är muslimer som åkt för att slåss för t.ex. IS i Syrien. Den senare gruppen är troligtvis större och har blivit så omdebatterad att det på fullt allvar lagts fram krav på att göra det olagligt att ge sig ut och slåss i andra länder. Men med ett sådant förbud skapar man en allt för enkel lösning på ett allt för svårt problem. Att svenskar ger sig ut och krigar för sin tro på olika håll i världen är ingen ny företeelse. Svenskar åkte till Finland och slogs i det Finska Vinterkriget. Svenskar åkte till Spanien och slogs mot Franco. Under 2:a Världskriget fanns det svenskar som slogs för Tyskland, som slogs i den Brittiska armén, i de Amerikanska stridskrafterna, I Franska Främlingslegionen osv. Många av de som varit ute och slagits för sin tro har efter att dom återvänts bedömts som hjältar. I dag tror man att det finns en enkel lösning på ett mycket svårt problem - Förbjud det hela! Vi har redan skapat en lag som gör det straffbart att begå krigsbrott även om man gör det på andra håll i världen. Men att förbjuda företeelsen är ju inget annat än dumheter. Det kan vara människor som återvänder till sina forna hemländer för att slåss för demokratin och självstyre. Det kan vara idealister som åker ut för att slåss för demokrati. Det finns ingen enkel lösning även om det finns dom som tror detta. Men när dessa fascister och nazister återvänder (och när islamister återvänder) är det viktigt att ha dom under kontroll.

» Bedragare del 58: Så har man återigen blivit lyckligt lottad. Med tanke på den stora tur jag har att regelbundet vinna saker i lotterier där jag inte ens aktivt köpt några lotter så borde jag kanske börja följa Jimmie Åkessons exempel och spela för stora summor pengar. Med den tur jag är utrustad med så skulle jag ju verkligen bli förmögen.

Dear Google User,

You have been selected as a winner for using Google services. Find attached email with more details. Congratulations,

Matt Brittin.
CEO Google UK.
©2014 Google Incorporation ®

Fast om jag ska vara uppriktig så tror jag att jag struntar i att öppna och läsa det bifogade .pdf dokumentet. Det finns dom som behöver pengarna bättre än mig...

Inga kommentarer: