onsdag 25 juni 2014

Om dumheter och SD

» Dagens dumhet: Jag har just bestämt mig för att byta klädstil när jag åker in till stan nästa gång. Jag är egentligen inte speciellt förtjust i shorts och liknande, men har alltså precis bestämt mig för att ta på dessa nästa gång jag har ärende in till stan. Jag läser i bladet att "modeikonerna" Camilla Thulin och Karina Ericsson Wärn framfört synpunkter på att behöva se "lurviga ben" på stan. Det hela sker i ett debattinlägg på SVT Opinion. Jag utgår ifrån att hela inlägget är ett självironiskt inlägg om modets dårskap och alla dumheter som sprids av dessa "modeexperter". Fast jag har faktiskt en svag obehaglig känsla av att det hela faktiskt kanske är skrivet på fullt allvar? - "Skrynkliga khakifärgade shorts, extremt korta denimshorts, shorts med revärer och sportvibbar. Plötsligt vimlar stadsbilden av män klädda i korta shorts. Klädda som om de befann sig på en badstrand eller i sin egen villaträdgård. Nej, vi betackar oss för denna visuella nedskräpning och säger bara: på med byxorna tack! Att gå med shorts på stan är lika tokigt som att gå med slips på landet. Shorts är en fritids- och sportkostym. Punkt slut." Själv betackar jag mig för kostymnissar som går omkring på stan, kvinnor i stora urringningar, kvinnor med löjliga hattar à kungabröllop för att inte tala om långa klänningar, högklackade skor och jag kan fortsätta räkna upp många dumheter. Dessutom tycker jag att Camilla och Karina ska låta bli att visa sig alls!

» Dagens Sverigedemokratiska klavertramp: Jag läser om SD-ledamoten Ann-Katrin Löfwenhamn i Borlänge som drömt om att 300 somaliska kvinnor fått sina körkort betalda av skattebetalarna. Då i motsats till alla de renrasiga vita svenska ungdomarna som snällt får betala för det hela. Nu visar det sig att Ann-Katrin Löfwenhamns drömmar inte har så stor anknytning till sanningen. Men det förhindrar inte henne från att fortsätta sprida lögnerna. Hur som helst är sanningen den att ABF anordnat studiecirklar i körkortsteori där studieledarna ställt upp gratis. Sedan har de som velat ta körkort fått övningsköra, köra upp osv precis som alla andra. Att anordna studiecirklar kan vem som helst göra i samarbete med ett studieförbund. Men när missuppfattningar (dvs drömmar i det här fallet) passar med de rasistiska förutfattade meningarna så drar Sverigedemokrater alltid igång. Och så blir det tramp i klaveret igen.

» Mer om järnvägsunderhållets fiasko: Jag läser att Riksdagen inte är nöjda med Högerregeringens insatser när det gäller järnvägsunderhållet. Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd får helt enkelt bakläxa och uppmanas att se till att Trafikverket gör sitt jobb och att överväga om det inte är lämpligt att Staten tar över ansvaret för underhållsarbetet allt eftersom avtalen tar slut med de olika bolag som vunnit upphandlingar med lägsta anbud.

» Dagens goda nyhet: Jag läser att i Danmark har nu DSB, Danske Statsbaner, dvs den danska motsvarigheten till SJ, bestämt att det från juli är slutrökt på järnvägsstationernas perronger i Danmark. Tänk vad skönt att slippa stanken från dessa pestspridande egoister. Det vore något för SJ att ta efter. Fast det är inte så lätt. Här i Sverige har vi avreglerat, upphandlat och delat upp ansvaret för järnvägen på ca 748 olika händer så det finns ingen som kan fatta ett sådant beslut om det inte ska gå lagstiftningsvägen. Vilket ju vore en god idé!

Inga kommentarer: