måndag 30 juni 2014

Beröm och kritik

» Dagens positiva besked: Jag tänkte för en gångs skull ge beröm till Kristdemokraterna och Göran Hägglund. Jag ser nämligen att han gått ut med ett krav på att det ska ingå idrott eller annan fysisk aktivitet i skolan varje dag. Ett alldeles utmärkt förslag som jag tycker är självklart. Den som rör på sig mår bättre, och den som mår bättre klarar skolan bättre. Se till och genomför bara! Fast tyvärr är ju Kristdemokraterna bara röstboskap till Moderaterna i Riksdagen och Regeringen. Och när det gäller skolan är det möjligen Jan Björkkludd som styr. Och i hans skola blir det nog ett extra prov istället för idrott.

Begränsa flyget - lägg ner Bromma
» Dagens negativa besked: I en intervju med Expressen gör Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven klart att Bromma flygplats inte ska stängas. Ett löfte som faktiskt är mycket gammalt, ända sedan Arlanda byggdes. En flygplats placerad mitt inne i en storstad är vansinne. Stockholm behöver mark för att bygga bostäder. En flygplats med all den (onödiga) trafik som sker från Bromma är fel, totalt fel. Redan när jag var en liden påg och min morfar bodde i Hallonbergen lovades det att Bromma flygplats skulle läggas ner och de närboende skulle slippa oväsendet. Men sedan dess har flyget utvecklats och privatiserats. SAS / Linjeflyg flyttade till Arlanda som lovat men istället tog andra bolag över på Bromma och trafiken har ökat i motsats till alla löften som getts. Skäms Stefan Löfven! Bromma flygplats är en miljömässig skandal, och ett modernt parti som hävdar att man arbetar för bättre miljö borde skämmas för att fortsätta arbeta för att vansinnet ska få fortsätta. Lägg ner Bromma och bygg bostäder där istället. Det behövs mycket mer!

Säg Nej till nazisterna
» Fler nazister slår till: I går noterade jag att den socialdemokratiska riksdagsledamoten Arhe Hamednaca förolämpats av nazister på Gotland i samband med Almedalen-jippot. I dag är det den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali som utsatts för dessa svin, ovärdiga att få kallas svenskar. I samband med en debatt i Almedalen där bland annat Hanif Bali deltog utspelade sig följande konversation på Twitter mellan medlemmar av diverse nazistceller och rasistgrupper: - "Hörru varför går ni inte upp på scenen och avbryter lögnarna med några rediga käftsmällar?" Svaret blev: - "Tror det är dumt att ge sig på dem framför Säposmutsen. Däremot tycker jag absolut man skulle gå upp och avbryta skiten". Och sedan fortsatte det: - "Alla fiender på en plats. Synd man inte har vapenlicens". Och det avslutades med: - "Hanif Bali ska bemötas som en parasit. Alltså något man gör sig av med". Hur dessa svin inom grupper som Svenska motståndsrörelsen och Svenskarnas Parti har mage att använda ordet "svensk" i sina namn är en gåta. Dom har inget med Svenskhet att göra.

» Dagens klavertrampare: Dagens titel ger vi till Skånes landshövding Margareta Pålsson. Förra året hade Meta synpunkter på hur Socialkontoret i Åstorp handlade ett ärende för en person som Margareta Pålsson var personlig bekant till. Så från sin tjänstemejl som landshövding och undertecknat med namn och titel skickade hon följande hot till Socialnämndens ordförande: - "Om jag inte fått något nytt besked i ärendet före söndag kväll kommer jag på måndag vidta åtgärder. Jag hoppas jag slipper göra det." Hon kontaktade också Socialchefen. En privatperson anmälde hoten till Justitieombudsmannen. Och JO har nu kommit med en dom. - "Om en landshövding använder sin titel i en privat angelägenhet finns det en stor risk för att detta kan uppfattas som ett påtryckningsmedel (...) Landshövdingen i Skåne län kritiseras för sitt agerande". I korthet, det är fel att missbruka sin titel för att hota tjänstemän i ärenden som man inte har med att göra. Meta har tidigare under många år varit Moderat riksdagsledamot innan hon belönades med en landshövdingepost för lång och trogen tjänst. Margareta Pålsson var ursprungligen lärare innan hon inledde sin politiska karriär. Hon är också mamma till moderatpolitikern Pontus Pålsson som jag nämnt några gånger.

Inga kommentarer: