torsdag 26 juni 2014

Om att aldrig ta ansvar

» Jan Björkkludds dilemma: Tidningen Metro konstaterar att krisen inom den svenska skolan riskerar att sänka Högeralliansen. Det senaste året har den ena rapporten efter den andra visat att läget inom den svenska skolan bara blir sämre och sämre. Skoltalibanen Jan Björklunds standardsvar när någon rapport visar på problem är att det är den socialdemokratiska "flumskolans" problem. Trots åtta år vid rodret har inte skoltalibanens egen "pluggskola" hunnit sätta sig. Får den f.d. majoren fortsätta i ytterligare 20 år kan ni vara övertygade om att han kommer att fortsätta skylla alla de fortsatta problemen på sossarna. Faktum är istället att Jan Björkkludds ideliga reformer inte skapar någon bättre skola - tvärtom. Ett exempel är att Jan Björkkludds "pluggskola", "betygsskola" och "provskola" innebär just detta. Allt för mycket prov, så mycket prov att undervisningen tar skada. Men betygsskolan kräver prov för att värdera. I en insändare på Svenska Dagbladets Brännpunkt pekar just Socialdemokraternas Ibrahim Baylan och ordförandena för de båda lärarfacken, Eva-Lis Sirén (Lärarförbundet) och Bo Jansson (Lärarnas Riksförbund) på just detta. Se över de nationella proven skriver dom. Jan Björkkludds svar är antagligen att det behövs fler prov och att alla problem beror på sossarna för 10 år sedan.
Jan Björkkludd grubblar över vad han åstadkommit
Jan Björkkludd grubblar över vad det är han har åstadkommit

» Dagens SD-klavertramp: Sajten Inte rasist, men... är en sajt som har mycket att göra. Dom hinner helt enkelt inte med. Det är en guldgruva för den som vill samla underlag för en rubrik som denna. Men man har också stor hjälp av Sverigedemokraternas medlemmar och andra som representerar partiet. Det finns "klantaschlen" som trampar i klaveret i alla partier. Men Sverigedemokraterna tycks knappt ha några andra sorters medlemmar. Och det grundläggs naturligtvis av den grundidé som bygger upp partiet. En ideologi som bygger på rasism, om att vissa människor är bättre och mer värda än andra. Dagens citat kommer från Sigtuna där partiets vice ordförande använder det här ordvalet för att säga vad han tycker om vissa andra människor: - "Jävla halal cp:n käka en köttbulle förfan eller käka kamel skit i arabik land. Haha asså jag orkar inte med det här längre". Jag tycker att Jan Forsman innan han skriver mer saker på nätet ska gå en kurs i det svenska språket och en kurs i allmänkunskap. Mitt rättstavningsprogram kommer att få hjärtinfarkt!

» Stackars Carl Bildt: Enligt studien Twiplomacy har vår egen gullunge Carl Bildt blivit distanserad på listan över den mest inflytelserika världsledaren på Twitter. Det är Frankrikes utrikesminister Laurent Fabius som gasat förbi, som den som har det mest inflytelserika kontaktnätet. Stackars Calle! NU kan vi ju inte säga Calle Stropp längre! Flest följare på Twitter har USA:s president Barack Obama, så inte heller där har Calle Stropp nått några framgångar. Stackars Calle!

» Pengarnas makt: Jag ser en liten sammanställning över hur mycket pengar våra partier spenderar på valrörelsen. Och vi kan klart se att partierna spelar i olika divisioner. I topp hittar vi tre partier, Socialdemokraterna, Moderaterna och Centern som alla spenderar kring 70 miljoner kronor på valrörelsen. Under detta i en egen liten division spelar Sverigedemokraterna som har nästan 50 miljoner att leka med. Sedan kommer Folkpartiet med 35 miljoner, Kristdemokraterna med 25 miljoner, Miljöpartiet med 20 miljoner och i botten Vänsterpartiet som bara har knappt 10 miljoner att spela med. Delar man upp det i de politiska blocken kan vi se att det Rödgröna blocket har cirka 100 miljoner att spendera. Högeralliansens fyra partier har ungefär dubbelt upp, nästan 200 miljoner att leka med. Det kan vara spännande att EFTER valet studera vad varje parti fått betala för sina mandat. Helt klart är att Centerpartiet har rejält med slantar och lär få betala mest medan Miljöpartiet och i ännu högre grad Vänsterpartiet verkar ha ont om pengar. Sverigedemokraterna verkar inte heller vara utan slantar.

Inga kommentarer: