söndag 8 juni 2014

Calle Stropp löser världsproblem

» Calle Stropp lägger sig i: Jag ser att Sveriges Utrikesminister, moderaten Carl Bildt, har synpunkter på den kommande folkomröstningen i Skottland. Och om dom tankarna tycker han inte. Han varnar för en "Balkanisering" av Storbritannien. Dvs som sönderfallet av forna Jugoslavien. Fast på den tiden verkade han inte arbeta för att behålla sammanhållningen - tvärtom. Uppdragsgivaren NATO skickade ju till och med bombflyg för att hjälpa till med frikopplandet av Kosovo. Är det så att han inte tycker det blev bra då, så att han nu har ändrat åsikt, när det gäller t.ex. Krimbornas rätt att själva välja eller skottarna rätt att själv välja? Calle har också synpunkter på britternas eventuellt kommande folkomröstning om fortsatt medlemskap i EU. Där har också Sveriges Utrikesminister ett klart råd till det brittiska folket. Dvs att inte rösta Nej till EU, för det innebär katastrof för britterna.

» Dilemmat med samhällsklyftor: Svenska Dagbladet skriver om att de ständigt ökande klyftorna i USA hotar att allvarligt skada den amerikanska ekonomiska utvecklingen. Svenska Dagbladet berättar att inkomstgapet i dag är det högsta på 30-40 år efter att ständigt ha ökat under en lång tid. 1% av USA:s befolkning äger i dag mer än 30% av alla tillgångar. Samtidigt som var tredje amerikan mer eller mindre ständigt lever under existensminimum. Detta innebär att en mycket stor andel (och ökande) av amerikanerna har så låga inkomster att dom inte kan konsumera något. Vilket innebär att ekonomin bromsar in. Samtidigt kostar det skattebetalarna enorma summor att via bidrag förhindra att människor i stort sett svälter ihjäl. Vad som måste ske är att minimilönerna måste upp så att människor har råd att konsumera. En mycket stor andel av befolkningen arbetar för minimilöner (eller ännu lägre). Och detta innebär månadsinkomster på under 9.000 kronor för en heltid. Och det är dessa inkomstskillnader som många i vårt land ser som ett föredöme!

» Lönesänkning: Jag ser att man sänkt lönen för kommunalrådet i Vellinge. Den tidigare månadslönen på 105.000 kronor i månaden, som var en av de högsta i hela Sverige, har nu i ett bräde sänkts till "bara" 80.000. Man "upptäckte" att man låg exceptionellt högt så man bestämde sig för att titta på kommunalrådslönerna i jämförbara kommuner som Danderyd, Lidingö och Lomma och så lade man lönen i toppskiktet för dessa jämförbara moderatkommuner. Jag undrar om detta sker just nu bara för att man bytt kommunalråd. Lars-Ingvar Ljungman ersätts ju av Carina Wutzler! Och fruntimmer behöver väl inte lika höga löner - även om dom är Moderater i Moderatfästen.

» Dagens dumheter: I dag blev Madde och Chris ättling tvingad: - "att döpas enligt den Svenska kyrkans ordning, ett heligt sakrament som innebär att hon blir medlem i Svenska kyrkan". Detta ställs nämligen som krav för att hon ska kunna bli tronarvinge och fortsätta att få sitt liv betalt av skattebetalarna. Den stackars Leonore kommer nämligen inte att få välja sitt eget liv. Det bestämmer andra. Medlemskap i Republikanska Föreningen kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Inga kommentarer: