torsdag 14 mars 2013

Uppror i Moderaterna

Dagens moderatuppror: Uppenbarligen börjar man så smått inom Moderaterna ha förstått att de moderata framgångarna är över. De kritiska rösterna börjar bli allt mer högljudda. Från MUF-håll börjar man påpeka att förra valet faktiskt var ett rejält bakslag för stödet bland yngre. Och nu kräver man därför en ökad representation för yngre. Och i Expressen läser jag att den gamle parkompisen Sven Otto Littorin nu gått ut och tycker att omprövningarna, förnyelsen och anpassningen har gått allt för långt. Fast K-G Bergström verkar i Expressen mest tycka synd om Sven Otto Littorin! Mycket tyder också på att det interna upproret mot nya Försvarsministern Karin Enströms hårda tag mot militärledningen är utbrett. Jag tror att det moderata upproret från gamla traditionella moderater kommer att intensifieras allt mer allt eftersom det som upplevs som vänstervridning inte längre har väljarframgångar. Så länge Fredrik och Anders anpassning ger framgångar i opinionen så accepteras detta. Men när dessa framgångar upphör tar också det tysta stödet slut.

Arbete ger frihet
Dagens utnämning: Jag ser att vår Högerregering utsett fyra nya ledamöter i Arbetsförmedlingens styrelse. Och vi kan se vart man vill att Arbetsförmedlingen ska gå. De fyra är Ebba Lindsö som också är Kristdemokratisk politiker, Catharina Håkansson Boman som tidigare bland annat varit kanslichef hos Centerpartiet, Joachim Berner som tidigare varit chef på diverse tidningar, som Privata Affärer, Dagens Nyheter, Expressen och Göteborgsposten, som ju inte är kända för vänstervridning direkt samt Mats Sjöstrand som är en trogen byråkrat. Dom är ju inte direkt hämtade från Arbetarrörelsen...

Dagens slöseri: Den allmänna trenden i vårt samhälle är ju att offentlig verksamhet ska upphandlas och privatiseras. Tanken är att man ska spara pengar. Och naturligtvis rent ideologiskt att det ska privatiseras. I Stockholm ska skärgårdstrafiken (Waxholmsbolaget ni vet) upphandlas. Och Stockholm har redan lagt ner 20 miljoner kronor på konsulter för att planera upphandlingen! Det gäller verkligen att man kan spara pengar på upphandlingen för att det ska bli någon besparing i längden. Än så länge handlar debatten mest om att trafiken kommer att bli sämre.

Dagens klavertramp: Dagens utmärkelse går till Miljöpartisten Lars Goedecke från Ängelholm. Ett av de stora diskussionsämnena i Skåne just nu är den totala rockad av specialiserad sjukvård som en liten arbetsgrupp på 3 personer bestämt ska genomföras. Och detta genomdrivna beslut har skett utan samråd och förhandlingar med personal och fack och utan en rejäl debatt i de politiska församlingar som man tycker skulle fattat besluten. Men så har också genomförandet stoppats tillfälligt av Arbetsmiljöverket. Skåne styrs av en femklöver bestående av de fyra Högerallianspartierna och Miljöpartiet. Bland de beslut som drivits igenom trots motstånd från personalen är en försämring av villkoren för personalen på Barnintensiven i Lund. Dom har allihop sagt upp sig i protest mot påtvingade kraftigt försämrade villkor som drivits igenom utan ordentliga förhandlingar med personalen. Och det är nu vi kommer fram till miljöpartisten Lars Goedecke. I samband med senaste sammanträdet med Regionfullmäktige genomfördes det demonstrationer utanför. Och när politiker får problem med argumentationen tar man allt för lätt till lögner. Så här lät det när Lars Goedecke kom fram. Han hävdar bland annat att sköterskorna tjänar upp till 80.000 kronor, och hade allmänheten vetat det så skulle dom inte fått något stöd. Verkligheten är att deras löner ligger på cirka 35.000 kronor inklusive OB. Men om man har den verklighetsuppfattningen så förvånar det inte att Miljöpartiet i Skåne ställer upp för Högerpolitiken i Region Skåne. Hur som helst så tar Lars Goedecke time-out tills vidare sedan han förstått att han trampat rejält i klaveret.

Dagens påve: Så har då katolikerna fått sin nya påve. Jorge Mario Bergoglio, alias Franciskus I, heter han. Någon påvinna blev det naturligtvis inte. Utan ännu en påve som säger Nej till abort, Nej till preventivmedel, Nej till samkönade äktenskap, Nej till kvinnliga präster och Nej till det mesta. Förhoppningsvis säger han nej till Pedofili också.

För övrigt ser jag att EU nu beslutat att återinföra direktstödet till tobaksodling. Precis vad EU ska syssla med!

Inga kommentarer: