måndag 11 mars 2013

Lös Palmemordet!

Olof Palme
Dagens krav: I ett debattinlägg i Aftonbladet i dag går ett stort antal välkända personer ut och kräver en förnyad intensitet i utredningen av vem eller vilka som mördade Olof Palme. Mordet på Olof Palme måste klaras upp, skriver dom. Och menar att det är ett allvarligt trauma och skamligt att mordet inte har kunnat klaras upp. Det är Wilhelm Agrell, Inga-Britt Ahlenius, Roy Andersson, Lars Borgnäs, PC Jersild, Göran Lambertz, Gun-Britt Mårtensson, S L Petersson, Birger Schlaug, KG Svensson, Jörn Svensson och Gunnar Wall som tycker att många spår inte tagits på allvar. Att utredningen fixerat sig vid teorin om en ensam galning. Jag skriver under på alltihop!

Dagens nyhet: I varje fall i Aftonbladet var den stora händelsen att Prinsessan Lilian avlidit i en ålder av 97 år. Tidningen ägnade i dag 8 sidor åt händelsen medan övriga aktuella händelser fick 2 sidor. I övrigt var det de sedvanliga sidorna med sladder, kändisnytt, nöjesnytt, opinionsmaterial, sport mm. Visst är det tragiskt att en gammal kvinna avlidit. För anhöriga och bekanta är sådana händelser alltid en tragedi. Och Lilian var säkert en mycket trevlig kvinna även om jag aldrig träffat henne. Behandlingen av henne visar för övrigt hur otidsenlig hela systemet med monarki är. Där helt vanliga människor inte kan få behandlas på ett anständigt sätt. Själv har jag mejlat Aftonbladets Jan Helin och krävt tillbaka halva den summa jag betalt för tidningen. Man hade ju slopat nyhetsrapporteringen i dag, och det är för den jag till stor del betalar för tidningen.

Dagens tittarsuccé: Tittarsiffrorna från lördagskvällen när SVT sände Melodifestivalen kunde jag läsa i dag. Enligt denna tittade 4,1 miljoner svenskar på programmet. Det är 100.000 mindre än det tidigare rekordet, 2006 då 4,2 miljoner svenskar tittade på Melodifestivalen. Övriga kanaler kunde haft sändningsuppehåll. TV4 fick 124.000 att titta på Benidorm, Kanal 5 fick 96.000 att titta på Americas funniest home videos. TV6 fick 60.000 att titta på Family Guy. Störst fiasko gjorde TV3 som fick 12.000 att titta på komediserie The new normal. Inom felmarginalen kan man säga.

Dagens Är du lönsam lille vän: Ibland överträffar verkligheten skräckhistorierna. Några citat från den svenska myndigheten Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, när dom ska yttra sig om vilka mediciner som ska subventioneras gör att man helst vill dra en påse över huvudet av skam över att vara svensk. "Förlängd överlevnad för den här åldersgruppen ger därmed upphov till ökade samhällskostnader" använder TLV som argument när man inte tycker att prostatacancerläkemedlet Zytiga ska subventioneras. Subventionen skulle bli ännu dyrare för staten eftersom den genomsnittlige patienten, som är 69 år gammal, ju inte arbetar efter behandlingen fortsätter man med. Myndigheten TLV har dock ännu inte lagt fram förslaget om att subventionera Ättestupan där man kan låta icke-lönsamma gamla sjuklingar bli bortrensade. Man vill tro att det är den 1 april, men så är det inte. Jag skäms!

Inga kommentarer: