söndag 31 mars 2013

Ett glatt påskbudskap

Dagens glädje: Jag läser en liten artikel i Helsingborgs Dagblad där Lena Nitz, som är ordförande för Polisförbundet, uttalar sig om kritikstormen mot polisens jakt på papperslösa. Och dessa båda citat gör mig varm om hjärtat: - "Jag ser det här som en kraftig reaktion mot den politik som Regeringen för, och jag är glad att debatten kommit upp." Och Lena Nitz fortsätter: - "De gränspoliser som arbetade med de kritiserade id-kontrollerna i Stockholms tunnelbana är lättade över att den insatsen har avbrutits. Nu jobbar de här poliserna med grov organiserad gränsöverskridande brottslighet som trafficking, det vill de mycket hellre arbeta med än vad de gjorde i tunnelbanan." De enda som är ledsna är väl ansvariga ministrar, moderaterna Tobias Billström och Beatrice Ask, som ju tycker att polisen ska prioritera att jaga papperslösa som inte är blonda och blåögda istället för att jaga kriminella.

Nej till Euron
Dagens EU-siffra: När folkomröstningen om en svensk anslutning till Euron hölls för 10 år sedan, 2003, vann Nej-sidan med 56-43. Och detta trots alla de enorma summor som satsades på Ja-kampanjen. Sedan dess har det till och med bland Euro-älskarna gått från eufori till eurofobi. Enligt SCB:s senaste opinionsundersökning leder i dag Nej-lägret med 82-10. Frågan om ett införande av Euron i Sverige är död, stendöd. Det är väl bara några enstaka förskrämda folkpartiklar som i dag argumenterar för ett avskaffande av kronan.

Monarkifri zon - NU
Dagens sensation: Ja, det måste vara när jag läser att mångmiljonären Chris O'Neill och Madeleine Bernadotte själva kommer att bekosta sin bröllopsresa! Tänk vilken rejäl sensation, stor tillräcklig för att motivera ett helt tidningsuppslag, att man inte gör som syrran som ju fick sin bröllopsresa betald av miljardären Bertil Hult. Han fick samtidigt på köpet lite gratisreklam och blev ännu bättre kompis med Knugafamiljen. Men det kunde inte bli tal om mutbrott kom ansvarig myndighet fram till. Hon hade ju ärvt sin ställning så hon kunde inte mutas! Lycka till Chris och Madde, jag hoppas att ert äktenskap blir trevligt och att ni slipper den löjliga publicitet som det egentligen är när det skrivs om er bara för att Madde ärvt sin titel.

Skåne i mitt hjärta
Dagens Vad Var Det Jag Sade: Det har varit fotbollspremiär. Och här i Skåne tog Helsingborg emot 08:orna Djurgården. Och gissa vad som hände? Bråk naturligtvis. Någon som hade väntat något annat med Fjollträskare i farten? Hur som helst så körde skåningarna över stockholmarna rejält i fotbollsmatchen, 3-0. Skåne rules!

Dagens Mållgan: Jag ser att statistiken visar att alla ni därute i genomsnitt tittar till er egen lilla elektroniska låtsaskompis Mållgan 150 gånger varje dag! Det innebär att det i snitt går 6,5 minuter mellan gångerna. Ni har ett tvång att regelbundet kolla upp er låtsaskompis Mållgan för att se om det har hänt något nytt - under de senaste 6 minuterna. Med Mållgan menar jag naturligtvis den smarta (men ack så fördummande) mobiltelefonen. Ni kan inte sätta er ner i en soffa, på tåget eller bussen osv utan att Mållgan måste tittas till. Istället för att umgås med våra närmaste sitter en stor del av befolkningen och tittar på en liten dataskärm som en lallande idiot.

Dagens hånskratt: Två spolingar med uppenbart för mycket pengar men för lite hjärnsubstans körde som galningar med sina lyxbilar på E18 utanför Stockholm. Och det slutade som man nästan hoppas när man ser liknande vansinneskörningar, i en krasch. Det är bara att hoppas att försäkringarna inte heller täcker självförvållade skador på en Lamborghini Gallardo och en Ferrari F430.

Inga kommentarer: